Tek.no

Nyhet

Slik blir iPhone 2020

Bloomberg hevder i ny rapport at de har svaret.

iPhone 11 Pro i fire forskjellige fargevarianter.
Niklas Plikk
14 Apr 2020 08:03

Vi er fortsatt mange måneder unna Apples sedvanlige høstlansering av nye iPhoner, men skal vi tro Bloomberg kan mye allerede være røpet om hva slags iPhoner vi har i vente.

I en ny rapport skriver nettstedet om en rekke detaljer om de kommende produktene, og med tanke på hvor mange ganger de har truffet med spådommene sine tidligere, er det nok verdt å lytte til.

Bloomberg skriver at det vil komme fire nye iPhoner til høsten: To varianter som skal ta over for iPhone 11 Pro, og to stykker som skal ta over for iPhone 11. Altså to «billige» og to dyre.

Klassisk design

iPad Pro-designet har mange likhetstrekk med de skarpe kantene som ble introdusert med iPhone 4. Nå tror mange at de samme skarpe kantene kommer tilbake i årets iPhone.
Niklas Plikk, Tek.no

I samme tråd som den velkjente analytikeren Ming-chi Kuo skriver Bloomberg at de kommende Pro-variantene av iPhone vil ha flate kanter, som vil ligne på en blanding av de gamle iPhone 4 og iPhone 5-modellene, samt det nye iPad Pro-designet.

De to kildene virker dog å være uenige i hvordan skjermen vil være. Kuo holder fast på at skjermen vil ha en svakt kurvet overflate, mens Bloomberg skriver at skjermen kommer til å være helt flat.

Avansert LIDAR

Videre står det at iPhone Pro-modellene vil ha tre kameraer på baksiden samt det nye LIDAR-systemet som vi har sett i årets iPad Pro. Det vil gjøre mobilene enda bedre egnet til å scanne rom den befinner seg i, og muliggjør enda mer avansert AR-teknologi.

Bloomberg er dog ikke sikker på om den nye scanneren vil ta plassen til ett av dagens kameraer, eller om den vil komme i tillegg. De virker også usikre på om LIDAR-systemet vil være tilgjengelig i de «billige» variantene av mobilene, eller bare de to dyreste.

Større skjerm

Bloomberg skriver at den største iPhone Proen vil ha en litt større skjerm enn dagens iPhone 11 Pro Max 6,5" skjerm. Dette rimer godt med Kuos tidligere påstand om at de nye Pro-modellene vil være 5,4- og 6,7 tommer store.

De skriver dog ingenting om hva slags størrelse de «billige» modellene kommer i. I dag er iPhone 11-skjermen på 6,1 tommer.

Ny HomePod på vei?

I tillegg til fire nye iPhoner tror Bloomberg at Apple også jobber med en mindre variant av deres smarthøyttaler HomePod. HomePod ble først lansert i 2017, men tre år senere har den fortsatt ikke blitt offisielt sluppet her i Norge. Ifølge nettstedet jobber Apple med en ny variant som skal være omtrent halvparten så stor.

Med tanke på hvor fantastisk HomePod låter, er det lov å håpe at en ny og mindre versjon kan være det som skal til for at Apple gjør dem tilgjengelige også i Norge.

Som om det ikke var nok skriver Bloomberg at de forventer at Apple også slipper en ny MacBook Pro, Apple TV, iMac og en ny billig-iPad før året er omme.

annonse

Les også