Nyhet

LG skal lage en «strekkbar» skjerm innen fire år

Omtales som endepunktet for fleksible skjermer.

Her viser LG frem sin fleksible, rullbare skjerm tilbake i 2016.

Sør-Koreanske Korea IT Times skriver torsdag at landets myndigheter har gitt elektronikkgiganten LG ansvaret for å utvikle strekkbare paneler. De skal samarbeide med 20 andre bedrifter, organisasjoner og institusjoner.

Sør-Korea ønsker med satsningen å blir først til å utvikle neste generasjons store skjermteknologi, til bruk i nær sagt alle bransjer og for ting som smartelefoner, klokker, og TV-er samt i reklame- og bilindustrien for å nevne noen.

Når teknologien er ferdig utviklet kan produkter som bruker den, i all fall i teorien, brettes sammen og åpnes igjen helt fritt, omtrent som papir hevdes det.

Endepunktet for fleksible skjermer

I første omgang er målet å produsere paneler som kan strekkes eller formes i en hvilken som helst retning med inntil 20 prosent ujevnhet.

I dag har vi tre ulike typer fleksible paneler. Bøybare, brettbare og rullbare. Svakheten med disse er panelene kun kan brukes til eksakt det de er fabrikkert for og vendes i én spesifikk retning for ikke å bli helt ødelagte.

Strekkbare paneler skal på sin side oppføre seg omtrent som en strikk og altså få muligheten til å både utvide seg og krympe i størrelse, samt bøye seg alle veier og til og med forme seg over små ujevnheter uten at bildet påvirkes. Den strekkbare skjermteknologien omtales derfor som «endepunktet» for fleksible skjermer.

Det letteste å se for seg er selvsagt at du kan utvide den fremtidige mobilen din med en 6-tommers skjerm til å vise et 7,2-tommer stort bilde når du tar den opp av lommen.

Se hvordan ny skjermteknologi allerede er brukt i dag:

annonse