Tek.no

Nyhet

Nettsted: Ny Chromecast er på vei

Vil ligne mer på Apple TV enn bare en strømmepinne.

Chromecast Ultra-varianten som fulgte med Google Stadia.

Niklas Plikk, Tek.no
11 Mar 2020 15:35
annonse

En helt ny variant av Googles strømmepinne Chomecast kan være på vei, skal vi tro nettstedet 9to5Google.

De har snakket med en kilde nært Google, som sier oppfølgeren har fått kallenavnet «Sabrina», og vil få egne apper.

Selvstendig TV-dings

I motsetning til selskapets vanlige Chromecaster, som i bunn og grunn er enheter som hjelper mobilen din å sende innhold til TV-en, vil den nye modellen by på langt mer funksjonalitet.

Den vil blant annet ha Android TV installert, og du vil kunne installere apper direkte på pinnen. Den skal kunne styres via en Bluetooth-fjernkontroll, og rett og slett fungere mer som en Apple TV enn en Chromecast i dag.

Kan styres med stemmen

Fjernkontrollen skal ha blitt godkjent av amerikanske godkjenningsmyndigheten FCC, melder Protocol-journalisten Janko Roettgers på Twitter. Den beskrives som en liten og kompakt sak som vil være utstyrt med mikrofon for talestyring av Chromecasten, samt enkle knapper for å navigere rundt i menyer og for å justere lydvolum.

annonse

Selve Chromecast-enheten sies å være ganske lik form som den vi kjenner i dag, men med litt annet materialvalg for å matche resten av Googles portefølje.

Priskrig i USA

Så er det prisen, da. Chromecast Ultra ble sluppet for tre år siden, men har bare gått ned 100 kroner i pris. Den selges i dag for 690 kroner i den billigste butikken.

Det er naturlig å anta at den neste modellen vil koste litt mer på grunn av de nye funksjonene, men samtidig har selskapet hard konkurranse på hjemmemarkedet fra erkefienden Amazon. Amazon selger nemlig sin strømmepinne Fire TV Stick 4K for 49 dollar – 20 dollar under Googles Chromecast-pris – og fortsetter Google å øke prisen kan det bli vanskelig å ta markedsandeler fra konkurrenten. Dermed kan det bli veldig spennende å se hva slags pris de faktisk ender opp på.

Det var ventet at Google ville vise frem den nye Chromecasten på utviklerkonferansen Google I/O, men ettersom den ble coronakansellert vil de trolig finne en annen dato for å lansere produktet.

annonse

Les også