Til hovedinnhold

Sony med betydelige oppgraderinger til sine TV-er

Høyttalerelementer som bruker magnetisk væske er bare en av mange nyheter i årets 4K-modeller.

Hardware.no/Las Vegas: Store TV-er med kjempehøy oppløsning er et av stikkordene for årets CES-messe, og Las Vegas er fylt opp av kjente og ukjente, store og små produsenter, som hver prøver å trekke oppmerksomhet til sin stand.

Kronet med 24 projektorer som strømmer hvert sitt 4K-bilde, sydd sammen i en gigantisk sirkel, er det vanskelig å ikke legge merke til Sony sin krok av hallen. Her møter vi selskapets markedssjef, Jonathan White, og han forteller oss villig vekk om nyhetene som kommer inn i årets 4K-TV-er fra selskapet.

Fetere elementer og kraftigere lyd

Mens mange prøver å lage LED-TV-ene sine så slanke som mulig, satser Sony på mer stabile, frittstående design.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Den første TV-en han viser oss er ikke av det syltynne slaget vi etter hvert har begynt å venne oss til, men har istedet et kileformet profil.

– Aller først kan vi se på denne modellen, XBR-79 X900B. Den likner på fjorårets modell, men her har vi gjort noen endringer. Høyttalerelementene bruker magnetisk væske, og vi har både diskant, mellomtone og basselement innebygd, sier White.

– I tillegg har vi fått satt inn en subwoofer i basen av TV-en, og kraftigere elementer. Resultatet er blant annet et lavere tyngdepunkt, så den står mer stabilt på kortere ben, og en langt bedre lydkvalitet enn tidligere.

Flere høyttalere og kraftigere elementer er blant nyhetene fra Sony i år.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

White forteller imidlertid at Sony har besluttet ikke å opplyse om hva slags bildepanel som står på innsiden av TV-ene deres. Alt han kan si er at det i denne modellen er snakk om et IPS-panel med 4K-oppløsning og 60 Hz responstid.

Bedre bilde og kontroll

Ved siden av et forbedret lydbilde og langt flere piksler i skjermen, vil også de fleste av Sony sine nye TV-er med 4K i år ha støtte for selskapets egen løsning for utvidet dynamisk rekkevidde og større fargerom – som vi tok en titt på da vi fant selskapets 85-tommers flaggskip.

En videreutvikling av fjorårets smartere fjernkontroll er også på plass, med en berøringsflate midt på, og innebygget sensor som merker hvordan du beveger kontrollen. Dette skal gjøre det enkelt å raskt «flippe» gjennom kanaler, forteller White til Hardware.no.

Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Den nye fjernkontrollen kommer dessuten utstyrt med NFC-teknologi, som gjør at du kan speile skjermbildet fra telefonen din rett til TV-en bare ved å legge den inntil fjernkontrollen. Forutsetningen er at du har en mobil med støtte for dette, enten fra Sony selv eller fra andre leverandører, men også telefoner uten akkurat denne funksjonen kan enkelt strømme innholdet sitt rett til skjermen.

Les mer om dette i vår guide:
Ekstra: Slik strømmer du trådløst fra mobil til TV »

Mer tilkoblet og sosialt under kampen

Med Social View kan du se fotballkampen, prate med kompisene på Skype, og følge med på Twitter-samtalen om kampen samtidig på en og samme skjerm.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Som du kanskje så på bildet av den nye fjernkontrollen har den ikke så mange knapper, men på én av knappene som finnes står det «Social View».

Dette er en annen ny funksjon fra Sony, som tar sikte på å gjøre TV-opplevelsen mer sosial og tilkoblet. En type sendinger hvor White sier de tror dette vil falle i smak, er under sportssendinger.

– Noe av dette er en videreutvikling av teknologi vi har hatt tidligere, men nå kan du både ha Skype med bilde i bildet, støyreduksjon på taleoverføringen, og følge med på hva som skjer med relevante hastags for det du ser på på Twitter; uten at du trenger å ta blikket bort fra skjermen, forteller han, og legger til at både W8 og W9-modellene fra Sony vil få støtte for Social View.

Satser på mer innhold i 4K

Til sist påpeker White at en av utfordringene for 4K-TV-er i dag er at det er litt begrenset med innhold å få tak i med den høye oppløsningen. Dette søker de å få gjort noe ved gjennom å samarbeide med viktige aktører som Google og Netflix.

– Vi jobber tett sammen med Netflix for å få 4K-video ut i verden. De skal jo strømme andre sesong i sin House of Cards-serie i 4K, så vi har bygd inn støtte for HEVC-kodeken i alle de nye TV-modellene våre, som er den kodeken Netflix bruker til 4K, forteller han.

– I tillegg jobber vi med Google for å få Youtube-videoer i 4K rett på TV-ene, og derfor har vi også støtte for deres åpne VP9-kodek. I tillegg jobber vi med partnere for å la deg få rask tilgang til fotografiene dine i 4K gjennom nettbaserte løsninger, så du slipper å nedskalere dem helt til Full HD, avslutter White.

Sony er ikke alene om å være interessert i å få TV-er bedre på nett:
Slik er LG-TV-ene sitt Linux-baserte WebOS-operativsystem »

Vi er på Facebook!
annonse