Til hovedinnhold

Itsdagram blir til Instance

Populær Windows-app må bytte navn etter trusler fra Instagram.

Bildetjenesten Instagram har ennå ikke funnet veien til Windows Phone Store på offisielt vis. Derimot ble app-utvikler Daniel Gray den første til å tilby en fullverdig Instagram-klient til denne plattformen, som han kalte Itsdagram og pyntet med en logo som lett kunne forbindes med Instagram. Det likte Instagram dårlig.

Nå har angivelig Instagram truet utvikleren med søksmål dersom han ikke endrer navn og logo på appen sin, ifølge WMPoweruser. Hvis han gjorde dette innen en kort frist ville de imidlertid ikke "drepe" tjenesten.

Fikk stemme over nytt navn

Gray fikk med seg nettsiden WPCentral og holdt avstemning over hva det nye navnet burde bli. 30 prosent av de over to tusen respondentene svarte Instance, som dermed ble navnet. På andreplass med 21 prosent kom Pseudogram, som etter sigende også var Grays personlige favoritt.

For så vidt er det kanskje positivt at Itsdagram, eller nå Instance, får lov til å fortsette. En offisiell Instagram-app skal ifølge WMPoweruser ikke være på trappene til sommeren heller, så det ser ut som Windows Phone-brukerne må vente en stund på dette.

I skrivende stund ligger Instance fortsatt ute som Itsdagram i applikasjonsbutikken.

Se også: Her er verdens topp 10 Instagram-steder

(Kilder: WMPoweruser, WPCentral)

Mer om
annonse