Tek.no

Nyhet

Denne mini-PC-en ser ut som en ball

Zotac lanserer ny modell med uvanlig design.

Zotac
23 Mai 2014 09:30

Det Hong Kong-baserte selskapet Zotac lager både kjøleløsninger, skjermkort og små hovedkort, men er nok likevel aller mest kjent for sine mini-PC-er i form av de såkalte Zbox-modellene.

De siste Zbox-variantene Zotac kunngjorde var de spillvennlige modellene EI750 og EI730, samt den noe svakere Nano AQ02. Alle Zbox-modellene har et lett gjenkjennelig, firkantet utseende, men nå lanserer Zotac en ny Zbox-utgave med et betydelig mer eksperimentelt design.

Rund mini-PC

I en fersk pressemelding drar selskapet nemlig sløret av sitt nyeste Zbox-vidunder, ved navn Zbox Sphere OI520.

Som navnet antyder blir dette en rund, ballformet mini-PC som unektelig skiller seg markant ut fra resten av selskapets kolleksjon av mini-PC-er. I tillegg til å tjene en estetisk funksjon har den runde formen imidlertid også en mer praktisk nytteverdi.

Ifølge Zotac er den nye formfaktoren til Sphere OI520 en av selskapets mest tilgjengelige når det gjelder oppgradering og mekking, ved at toppen av maskinen kan skrus av uten verktøy for enkel tilgang til innmaten.

To utgaver

Apropos innmat kommer mini-PC-en i to utgaver, hvorav den ene er en barebone-utgave uten minne og harddisk, mens den den andre er en såkalt Plus-utgave. Begge har en prosessor av typen Intel Core i5-4200U på 1,6 GHz og Intel HD Graphics 4400. Plus-versjonen kommer i tillegg med 4 GB minne og en harddisk på 500 GB ferdig installert.

Maskinen har plass til maksimalt 16 GB minne og kommer ellers med mSATA- og SATA-kontakter, en 2,5-tommers brønn for harddisk eller SSD, HDMI, DisplayPort, Bluetooth 4.0, fire USB 3.0-innganger og tre USB 2.0-innganger. PC-en kommer ikke med operativsystem ferdig installert, men skal være «klar» for Windows 7 og 8.

Norsk pris og tilgjengelighet for Zbox Sphere OI520 er ennå ikke kjent. For mer informasjon kan du gå til produktsiden hos Zotac, og flere bilder ser du under. Du kan også melde deg på vårt prisvarsel for Zboxen å få e-post når maskinen kommer til Norge.

Zotac er blant selskapene som skal produsere Valves Steam Machines:
Mange tror disse maskinene vil bli en stor utfordring »

Les også
Vinn en snasen, liten mini-PC til stua
Les også
Zotac Zbox Sphere OI520: Den «kuleste» datamaskinen på lenge
Les også
Slipper flere mini-PC-er som er helt lydløse
Les også
– Steam Machines blir svært utfordrende
Les også
En skikkelig portabel spill-PC
Les også
Se alle de småsprø GeForce GTX 750 Ti-variantene
Les også
Gigabyte lanserer kraftig mini-PC for selvbyggere
annonse