Tek.no

Nyhet

Lekker kamera-oppgradering fra Hasselblad

Bygger på det eksisterende CFV-50 CCD-digitalkameraet.

Hasselblad
23 Juli 2014 11:00

Hasselblad er ikke den kameraprodusenten som er kjent for å lansere nye kameraer oftest, men nå har i alle fall luksusprodusenten sluppet en ny kameramodul. Kamera-oppgraderingen heter CFV-50c, og bygger på det gamle CFV-50-kameraet deres, ifølge Photographybay.com.

Samme oppløsning, bedre sensor

Som du kan se av navnet er altså ikke dette et nytt kamera, men snarere en videreføring av en eldre versjon. Den nye versjonen har samme oppløsning som originalen, og knipser bilder med 50 MP rektangulært og 36 MP kvadratisk.

Slik ser kameraet ut i sin helhet.Foto: Hasselblad

Den nye versjonen har imidlertid fått en solid overhaling utenpå, med ny sensor, skjerm og mer.

Den kanskje største forskjellen er at mens det gamle kameraet benyttet en CCD-sensor, har den nye versjonen fått en CMOS-sensor.

Dette er en nyere teknologi som gir mindre bildestøy og klarere farger. CMOS-sensoren kan for øvrig stilles inn på ISO-verdier opp til 6400.

Dessuten har det nye kameraet en større LCD-betjeningskjerm som er av bedre kvalitet enn forgjengeren.

Historisk selskap

Det er ikke så ofte vi skriver om Hasselblad, men dette er en kameraprodusent med lang historie og stolte tradisjoner. Det var for eksempel kameraer fra denne produsenten som var ombord på Apollo-ferdene, og som dermed ble de de første kameraene som tok bilder på månen.

For øvrig regnes Hasselblad-kameraene som noen av de beste – og dyreste –kameraene i verden, noe som også var grunnen til at de ble brukt på romferden. Den nye modulen er forøvrig priset til 11 000 Euro, noe som raskt kan bety 100 000 kroner her til lands – om det kommer hit.

Lurer du på hvordan månekameraet så ut?
Her gikk ett av dem som gikk under hammeren for 500 000 kroner! »

(Kilde: Photographybay)

annonse

Les også