Til hovedinnhold

Sony lanserer Xperia C3 med heftig frontkamera

Satser på at «selfie»-trenden fortsetter.

Sony
Under vår test av Huawei Ascend P7 eksperimenterte vår tester, Espen Swang, mye med det spesielle frontkameraet.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Ikke bare ble «selfie» ett av fjorårets store nyord da det ble tatt opp av ordboken Oxford English Dictionary – nå påvirker trenden også maskinvaren i telefonene våre. I dag slipper Sony en ny telefon de har kalt Xperia C3. Den har både høyoppløst kamera og LED-blits – på forsiden.

Det er ikke første gang vi har sett slike vrier. Også kinesiske Huawei har en «selfie»-telefon. Flaggskipet deres, P7, har nemlig et kamera som knipser bilder med hele åtte megapiksler på forsiden. Fullt så høyoppløste blir ikke bildene fra Sony-telefonen. Xperia C3 klarer seg med fem megapiksler, men har altså belysning i tillegg.

Kamerasentrisk

Xperia C3 støtter dessuten Sonys Superior Auto-funksjon, som vi har sett i aksjon på mange av Sony-flaggskipene så langt. På flaggskipene kan funksjonen justere så godt som alle bildeinnstillinger, i tillegg til å aktivere HDR-funksjonen ved behov. Akkurat hvor kapabel den blir med frontkameraet på Xperia C3 gjenstår likevel å se.

Hvis du ikke er så glad i å ta bilder av deg selv, har telefonen naturligvis også et kamera på baksiden. Det fotograferer med åtte megapikslers oppløsning. Brikken er en av Sonys egne Exmor RS-varianter, som pleier å bety forholdsvis god lysfølsomhet.

Middels spesifikasjoner

Ser vi på resten av telefonen, er dette en relativt stor sak, med en skjerm på hele 5,5 tommer. Oppløsningen på 1280 x 720 piksler avslører imidlertid at dette ikke er noe nytt flaggskip, men sannsynligvis en telefon som lander omtrent midt på prisstigen.

Også motoren, en Snapdragon 400-brikke fra Qualcomm, understreker at dette ikke er noe råskinn, selv om fire prosessorkjerner klokket til 1,2 GHz burde gi mer enn tilstrekkelig futt til å sørge for en god brukeropplevelse og jevne menyanimasjoner.

Vanntett?

Ellers har telefonen både Bluetooth 4.0 og ANT+, slik at de fleste treningssensorer bør la seg koble til telefonen. Foreløpig har vi imidlertid ikke sett noe som tyder på at den er vanntett, eller får en vanntett tvillingtelefon, slik Sony ofte gjør for de viktigste modellene sine.

Foreløpig er det uvisst om Sony Xperia C3 dukker opp i Norge.

(Kilde:

Sonymobile.com

)

annonse