Nyhet

Slik har du neppe sett Kinect-sensoren i bruk

Spenstig prosjekt med Microsofts bevegelsessensor.

Microsofts sensorsystem Kinect er blitt et ganske populært produkt å leke seg med for kreative hobbybyggere, og har blant annet opptrådt i tandem med de populære Oculus Rift-brillene.

Som Microsoft melder på bloggen sin har selskapet nå selv unnfanget et heller fantasifullt konsept ved hjelp av Kinect-teknologien. De har nemlig laget en fargesprakende, interaktiv «kube».

Interaktiv kunst fra fem datamaskiner

Oppfinnelsen heter ganske enkelt «Cube» og er en slags kunstnerisk installasjon som nylig ble avduket under den såkalte Decibel-festivalen i den amerikanske byen Seattle.

Selve kuben består av fire flater på 1,2 x 1,2 meter. Disse flatene er laget av samme stoff som projektor-lerreter. Fra innsiden av kuben projiseres fargerike og kunstferdige former som reagerer på bevegelsene til dem som befinner seg foran flatene, til rytmen av musikk.

På innsiden befinner det seg også fire Kinect-sensorer, som altså fanger opp bevegelsene til publikumet, og hele fem datamaskiner som koordinerer det hele. Innretningen er ment som et stykke interaktiv kunst, hvor deltakerne selv blir en del av selve verket.

Kan få praktiske bruksområder

– Cube er et lerret for en ny type kreativ uttrykksform, forteller sjef for merkestrategi hos Microsoft, Michael Megalli.

Kinect-sensorene kan lese opptil tre personer på hver side samtidig, og man kan også se de andre deltakerne gjennom kuben. På den måten er apparatet ment å knytte sammen deltakerne på en unik måte.

Ifølge Microsoft var meningen simpelthen å vise folk noe de aldri har sett før. Selskapet mener imidlertid også at løsningen kan ha praktiske bruksområder, for eksempel som en spesiell type tavle innen undervisning eller til å vise frem objekter på muséer. En video av oppfinnelsen kan du se under.

Microsoft har også mer jordnære prosjekter på gang: Nå skal de utfordre Googles Chromecast-pinne »

(Via Engadget)

Les også
Med denne skal Microsoft utfordre Chromecast
Les også
Dette mobile tastaturet kan du bruke med alle operativsystemene
Les også
I morgen kan du kjøpe deg norsk Xbox One
annonse