Tek.no

Nyhet

Nå kan du jailbreake iOS 8.1

Den nye versjonen er allerede åpnet opp.

Apple/Shutterstock 207539911/teknofil.no/montasje
23 Okt 2014 11:00

Hver gang Apple lanserer en ny versjon iOS setter flere flittige hjerner seg straks ned og starter arbeidet med å bryte seg inn i systemet. Resultatet blir en såkalt «jailbreak», som setter deg i stand til å ta førerspakene over systemet selv.

Nå er en slik klar for iOS 8.1, relativt kort tid etter at den nye versjonen av operativsystemet ble lansert. Men den er langt fra feilfri, ifølge Gizmodo.

Uten Cydia

Slik ser Cydia-ikonet ut.Foto: Cydia/Jay Freeman

Den kanskje viktigste mangelen på denne jailbreaken er at den mangler Cydia, altså den alternative app-butikken som vanligvis følger med når du jailbreaker en iPhone. Dette betyr at du akkurat nå har få muligheter til å skaffe apper til telefonen om du jailbreaker den. På den andre siden kan du da laste ned stort sett hva du vil fra nettet i form av tredjepartsapplikasjoner.

For å installere Cydia må du igjennom et par ekstra steg etter at telefonen er låst opp, skriver Redmond Pie.

En annen viktig ting er at den foreløpige metoden er begrenset og bundet til nettverksprotokollen SHH (Secure Shell), som krypterer dataene. Sannsynligvis vil det dukke opp andre metoder etterhvert, men så langt er det bare Team Pangus SHH-versjon som finnes. Om du har lyst til å laste ned den, kan du lese hvordan installasjonsprosessen fungerer hos Redmond Pie.

NB! Å jailbreake telefonen din kan potensielt gjøre den ubrukelig, og Teknofil.no tar ikke ansvar for dette.

Apple åpner systemet sitt gradvis litt mer opp:
Nå får du for eksempel litt mer manuell kontroll over kameraet »

(Kilde: Gizmodo)

annonse

Les også