Piratpartiet er offisielt landsdekkende

Nå kan du stemme på det ferske partiet i samtlige fylker.

Etter å ha samlet inn de nødvendige 5000 underskriftene for å kunne stille til stortingsvalg i år, har det norske Piratpartiet tydeligvis jobbet iherdig for å utvikle partiet videre. Nå melder ledelsen at alle stortingslistene er levert inn.

Listen for Nordland fylke var den siste som gjenstod, og med denne i boks kan sympatisører herved stemme på det nyetablerte partiet i samtlige 19 fylker.

Vil bli mer folkelig

En viktig del av jobben er dermed unnagjort, men den neste oppgaven er å sikre seg stor nok oppslutning til å få reell innflytelse. I kraft av sitt navn kan Piratpartiet lett fremstå som et smalt særinteresseparti, men dette har ledelsen planer om å forandre på.

— Nå begynner arbeidet for alvor med å forklare allmenheten hva partiet står for. Det er mange som tror at vi fokuserer på enkeltsaker som fildeling, og der har vi en utfordring, skriver den nyvalgte lederen Øystein Jakobsen på partiets hjemmeside.

Arbeidsprogrammet til Piratpartiet er ennå både vagt og mangelfullt når det gjelder andre områder enn teknologi. Partiet ønsker imidlertid å kjempe for ytringsfrihet, retten til privatliv og personvernet.

Av konkrete standpunkter er partiet blant annet sterk motstander av datalagringsdirektivet, og ønsker også å avkriminalisere privat deling av åndsverk.

Piratpartiet har søsterpartier i en rekke europeiske land. Ingen partimedlemmer er hittil valgt inn i noen nasjonalforsamlinger, men i 2009 fikk to svenske representanter plass i Europaparlamentet.

Ikke alle tror at Piratpartiet er liv laga: Vår gjestekommentator mente partiets politikk er urealistisk »

(Kilder: Digi.no, Piratpartiet)

Les også
Piratpartiet gjorde brakvalg på skolene
Les også
Anmelder svensk IT-minister for å skape debatt
Les også
Politiet har raidet svensk nettsted for hobby-undertekster
Les også
– Vi er er stolte over å ha gitt The Pirate Bay vår symbolske støtte
Les også
Piratpartiet rakk fristen
Les også
– Piratpartiets politikk er urealistisk
Les også
– Norge trenger Piratpartiet
annonse