Til hovedinnhold
NyhetFoxconn-sjef bekrefter Apples TV

Foxconn-sjef bekrefter iTV

Og slik skal Apple-fjernsynet se ut.

Nå ser det endelig ut til at alle ryktene rundt Apples kommende fjernsyn iTV har fått mer kjøtt på beinet. I et intervju med China Daily bekrefter lederen av Apples mye omtalte samarbeidspartner Foxconn, Terry Gou, at fabrikkene gjør seg klare til å masseprodusere Apples TV.

Ifølge China Daily skal iTV by på svært høy oppløsning som antakelig vil bli kalt «Retina Display», aluminiumskonstruksjon, stemmekontroll med Siri og videosamtaler med FaceTime.

Fra hobby til business

Gou understreker at Foxconn ikke har begynt på verken utvikling eller produksjon av den myteomspunne TV-en, men røper at de kommer til å ta med seg japanske Sharp på laget i forberedelsene.

Dette er foreløpig den mest solide rapporten av den lenge etterlengtede TV-en fra Apple som har dukket opp helt siden ryktene begynte å versere for et par år siden.

Både avdøde Steve Jobs og nåværende toppsjef Tim Cook har for eksempel kalt Apple TV – selskapets set-top-boks – for «bare» en hobby. Nå ser det derimot ut til at Apples fjernsynslek er i ferd med å bli seriøse forretninger.

iMac for stua

I tillegg til bekreftelsen fra Foxconn, hevder Cult of Mac at de «med sikkerhet» vet hvordan designen på TV-en kommer til å se ut.

Ifølge deres kilde, som krever å være anonym, kommer Apples kommende TV til å se ut som den nåværende serien med LED-baklyste LCD-skjermer, men bare i større format. iTV ser med andre ord ut til å likne på en iMac skapt spesielt for stua.

Når TV-en dukker opp på markedet er ennå ukjent, men med tanke på at Foxconn-sjefen forteller at produksjonen foreløpig ikke har startet, vil den sannsynligvis ikke rekke lansering i 2012.

(Kilder: China Daily, Cult of Mac)

annonse