Tek.no

Nyhet

Hevder IBM skal utføre gigantiske masseoppsigelser

Tidenes omstilling for teknologigiganten, skriver Forbes.

<a href="http://www.shutterstock.com/gallery-168415p1.html?cr=00&pl=edit-00">JuliusKielaitis</a> / <a href="http://www.shutterstock.com/editorial?cr=00&pl=edit-00">Shutterstock.com</a>
Rolf B Wegner
26 Jan 2015 12:08

Oppdatert: IBM avviser nå masseoppsigelser, og sier det dreier seg om noen få tusen ansatte, ikke over hundre tusen. Les mer om dette her.

IBM skal være i i ferd med å gjennomføre den største nedbemanningen i historien, hevder Forbes. Etter nærmere tre år med stadig dårligere tall er det snakk om at så mange som 111 800 personer må finne seg noe annet å gjøre, hevder det anerkjente magasinet.

Det er like mange som bor i Drammen inkludert områdene rundt Øvre og Nedre Eiker, Lier og Røyken. Eller rundt 15 000 færre enn de som bor i Stavanger.

Nedbemanningen skal angivelig være del av en større reorganisering som går under kodenavnet «Project Chrome». Reorganiseringen innebærer at 26 prosent av de ansatte forsvinner, allerede innen slutten av neste måned hevder Forbes.

– Vi kommenterer ikke rykter eller spekulasjoner, sier Otto Backer Solberg, kommunikasjonssjef i IBM Norge, til Tek.no.

Har skjedd hos IBM før

Etter at nedbemanningen har funnet sted planlegger IBM også en større omstrukturering, der nye avdelinger skal dannes, samtidig som gamle legges ned. De som er rammet av nedskjæringen i første omgang skal være utelukket for å bli vurdert med med her.

IBM har også tidligere gjort seg bemerket for større nedbemanninger, og sist gang de virkelig svingte sabelen var i 1993, da 60 000 ansatte måtte gå.

Siden den gang har IBM gjort en serie med grep. Blant annet solgte de datamaskinavdelingen sin til Lenovo, og i den senere tid har de til og med betalt Globalfoundries for å ta over en fabrikk.

Sammen med Apple har IBM nå nylig startet opp et samarbeid for å kapre seg markedsandeler på det lukrative bedriftsmarkedet.

Hvordan nedbemanningen vil ramme samarbeidet med Apple er så langt uvisst. Totalt sett skal det være rundt 6000 ansatte hos IBM som utelukkende jobber med dette prosjektet.

IBM satser altså hardt på forskning:
Investerer 18 milliarder kroner for å komme ned på 7 nanometer-teknologien »

(Kilde: Forbes.com)

Les også
IBM avviser masseoppsigelser
Les også
IBM og Nvidia bygger verdens raskeste superdatamaskiner
Les også
Ballmer: – Det er kunstig intelligens som er fremtiden
Les også
IBM er i ferd med å gjøre noe smart
Les også
Slapp pommes frites er Twitters neste, store inntektskilde
Les også
IBM betaler for å bli kvitt fabrikk
annonse

Les også