Tek.no

Nyhet

Denne nettsiden inneholder informasjon om over 10 000 gamle kameraer

Uunnværlig ressurs for fans av årgangskameraer.

Collection Appareils
Eigil Knudsen
28 Okt 2014 10:06

Internett byr som kjent på mange ressurser for fotografer, både når det gjelder tips og triks til hvordan du kan heve ferdighetene dine, men også for dem som måtte ha fotointeresse utenfor det rent tekniske slaget.

Nettstedet PetaPixel har nå gravd frem en snedig nettside som kan by på masse snadder for dem som har interesse for fotohistorie, og da spesielt eldre kameraer.

Foto: Collection Appareils

Over 10 000 kameraer

Nettsiden heter Collection Appareils og er rett og slett et svært arkiv med både bilder og informasjon om 10 142 forskjellige kameraer av den gamle analoge sorten.

Collection Appareils inneholder informasjon om kameramodeller fra alle mulig produsenter, som for eksempel navn, produksjonsår, opprinnelsesland og tekniske spesifikasjoner, og det finnes også mer kuriøse opplysninger om mange av modellene på siden.

I tillegg til kameraene byr siden også på informasjon om 697 gamle objektiver og 3800 objekter som går under betegnelsen tilleggsutstyr. Du kan også finne 2083 manualer på siden.

Flere måter å lete på

På nettsiden kan du søke etter kameraer og utstyr enten via alfabetisk ordnede produsentnavn, logoer eller gjennom et interaktivt kart hvor opprinnelses- eller produksjonsstedet til alle kameraene i databasen er merket. Du kan selvsagt også søke etter kameramodeller ved å skrive inn selve navnene.

Nettstedet er i utgangspunktet fransk, men man kan også velge engelsk tekst om fransken din skulle være en smule rusten. Prosjekter har for øvrig også en egen Facebook-side man kan følge med på. Om du har lyst til å begynne å grave i den enorme samlingen er det bare å klikke seg inn på Collection Appareils.

Leica er en av de gamle kameraprodusentene: Over 100 gjenstander fra Leica-historien gikk nylig under hammeren »

Les også
Nå kan du kjøpe fotograflegendens berømte Leica
Les også
Fotografiets første 100 år
annonse