Tek.no

Nyhet

Facebook får filmtjeneste

11 Mar 2011 14:00

Som om Facebook ikke opptar nok av folks fritid åpnes det nå også for muligheten til å se filmer på det superpopulære nettstedet. Det amerikanske filmstudioet Warner Brothers har kunngjort at de vil starte streaming av filmene sine på Facebook.

Samarbeidet blir det første i sitt slag, og dessverre er det kun amerikanske Facebook-brukere som får glede av prosjektet inntil videre.

Det hele fungerer ved at man betaler 30 Facebook-kreditter (rundt 17 kroner) for å leie filmen, og deretter har man 48 timer på seg til å se filmen. Den første tittelen som skal gjøres tilgjengelig er publikumsuksessen The Dark Knight fra 2008, og flere vil følge i de kommende månedene.

Ifølge Warner Brothers er Facebook med sin enorme brukermasse et naturlig satsingsområde for digital distribusjon av filmer.

Facebook har per dags dato rundt 500 millioner brukere, så potensialet er stort. Dersom filmtjenesten blir en suksess kommer andre studioer til å følge etter, og tjenesten blir trolig også da tilgjengelig i andre deler av verden.

Dermed kan Facebook på sikt bli en arg konkurrent til andre streaming-tjenester som for eksempel Netflix. Amazon satser også sterkt på digital filmleie og overtok nylig den store europeiske leietjenesten Lovefilm i tillegg til at de nå tilbyr streaming av tusenvis av filmer for Prime-medlemmer.

(Kilde: BBC)

Les også
Nå kan du streame lydbøker gratis
Les også
Google og Facebook slåss om Skype
Les også
Lei film på YouTube
Les også
Dette er NRKs nye programspiller
Les også
Gir bort skrekkfilm via BitTorrent
Les også
YouTube-videoer blir skarpere
Les også
Facebook-nettleseren er her
Les også
Facebook vil gi bort mobilnummeret ditt
Les også
Dette Facebook-trikset bør du bruke
annonse