Googles musikkbutikk kan åpne snart

Fortsetter forhandlingene med plateselskapene.

Tidligere i år kunne vi melde om at Google har åpnet sin nettskytjeneste Google Music, som tilbyr lagring av store mengder musikk som man selv laster opp.

Det var opprinnelig meningen at tjenesten også skulle omfatte salg av musikk, men Google kom ikke til enighet med musikkselskapene om en gunstig løsning.

Nye forhandlinger

Nå ser det imidlertid ut til at forhandlingene fortsetter og at lanseringen av salgstjenesten kan være nærmere enn antatt.

Ifølge anonyme representanter for plateselskapene som New York Times har vært i kontakt med er Google ivrige etter å starte musikkbutikken i løpet av de kommende ukene, og den vil mest sannsynlig bli en del av den allerede eksisterende Google Music.

Foreløpig skal Google kun være nær en avtale med EMI, som er det fjerde største plateselskapet med artister som Coldplay, Katy Perry, Pink Floyd og The Decemberists.

En lisensavtale med alle de store selskapene er ennå et stykke unna, blant annet fordi man mener Google ikke har løst de sikkerhetsmessige problemene godt nok i forhold til piratkopiering. Dermed kan det være tjenesten må lanseres uten avtale med alle de store plateselskapene.

Dette var også en bekymring plateselskapene hadde i den forrige forhandlingsrunden med Google.

Selskapene er ellers sparsomme med opplysninger, og Google selv har ennå ikke kommentert den eventuelle lanseringen av musikkbutikken, så det er bare å følge med videre.

(Kilder: New York Times, WebProNews)

Les også
Google Music lanseres i dag
annonse