Til hovedinnhold

Nå kan du få betalt av Facebook

Tilbyr betaling for feil på deres nettsider.

Facebook har bestemt seg for å gå «nye» veier for å forbedre nettstedet – brukere skal nå få betalt for eventuelle sikkerhetshull eller andre feil som finnes i nettstedet.

Facebook er imidlertid slett ikke den første aktøren som finner på slikt. Dette har blant annet Google og Mozilla gjort tidligere.

Finn feil, få penger

Meningen er å betale bidragsytere et minimumsbeløp på 500 USD (2700 NOK). Det skal i utgangspunktet ikke settes noe tak på en slik sum, men det settes en rekke krav for å kunne få betalt.

Brukere som følger den såkalte «Facebook Responsible Disclosure Policy» skal få betaling, mens brukere som viser seg å dele sine oppdagelser med andre, vil ikke kunne få betalt for funnene. De kan imidlertid få lov til å offentliggjøre informasjonen etter at den aktuelle feilen eventuelt er blitt fikset.

Facebook har tidligere belønnet brukere som oppdager feil på nettsiden, men da ikke med penger, men «kun» ved å publiserer navnene på facebook.com/whitehat, og i beste fall tilby vedkommende jobb hos Facebook.

Har du lyst å prøve?

Du finner mer informasjon på denne siden. I venstre marg er det to valgmuligheter. Velg «Report vulnerability» dersom du ønsker å tipse Facebook-utiklerne om en feil på siden. Velg «Bounty» desom du ønsker å lese mer informasjon om kravene for å få utbetalt penger for oppdagelse av en feil.

(Kilde: Neowin)

annonse