Tek.no

Nyhet

Herlige lille Momail nå på norsk

Espen Irwing Swang
4 Okt 2007 15:05

Momail er en tjeneste som gir deg oppdatert e-post selv på enkle mobiltelefoner. Vi testet tjenesten for en tid tilbake og lot oss begeistre. Nå kommer Momail også til Norge, riktig nok i svensk språkdrakt frem til alle oversettelser er ferdige.

Momail er kort fortalt en tjeneste som kan brukes på nesten alle mobiltelefoner – også de enkle og rimelige med begrenset minne. Hemmeligheten ligger i at Momail ikke sender deg store e-postmeldinger, men skreddersyr dem for telefonen før de sendes ut.

Det betyr at store meldinger som normalt ville tatt lang tid å laste ned nå vil dumpe ned på mobilen som tekst. Du kan riktig nok også se bilder som sendes som vedlegg, men disse krympes så mye at de kun fungerer som en pekepinn på hva den fulle e-postmeldingen inneholder. Vedleggene kan du siden laste ned i originalformat fra din egen nettside hos Momail.

"Gratis" tekstmeldinger

Momail er gratis, men du må selvsagt betale for selve dataoverføringen. Da er det godt å merke seg at hver melding bare er på noen få kilobyte. Selv uten fastpris på data er dette en kostnad du kan leve med. I praksis betyr det at du kan sende e-post mellom vanlige mobiler og bare betale noen få øre for hver melding. Instillingene mottar du på SMS - enklere blir det ikke.

Etter å ha brukt Momail over lengre tid kan vi også konkludere med at tjenesten har ett spamfilter som fortjener skryt. Vi har ikke mottatt en eneste spam-melding til vår telefon med Momail-konto. Vi har heller ikke opplevd at meldinger vi faktisk vil ha fanges opp av spamfilteret. Dette kan vi se ved å sammenlikne postkassen på vår PC med postkassen på mobilen.

Egentlig bør du bare oppfordre alle dine venner til å skaffe seg momailkonto. Er du selv registrert kan du enkelt sende dem en e-post der du bruker telefonnummeret til vennene etterfulgt av @momail.no som e-postadresse.

annonse

Les også