Tek.no

Nyhet

Sikrere mobiler ved risting

Iris Andersson
20 Nov 2007 09:53

To forskere fra Lancaster University demonstrerer her på video hvordan man kan opprette en sikker trådløs forbindelse mellom mobiltelefoner ved å holde dem i samme hånd og riste dem, skriver NewScientist.

Les mer:

- Ristes ved bruk
- Tidenes dårligste mobilkonsepter
- Mobilen med airbag

Sikker løsning
Den tradisjonelle løsningen ved Bluetooth-tilkobling, er la telefonen søke opp en hel en liste med Bluetooth-enheter, for så velge den riktige utfra den listen. Det er unødvendig langtekkelig, men det er heller ikke en spesielt sikker forbindelse. De fleste Bluetooth-ørepluggene har i dag kode "0000", og støtter flere tilkoblinger. Det gjør at noen kan enkelt avlytte deg over Bluetooth-ørepluggen du snakker i.
Dette utgjør et sikkerhetshull. Forskere har løst dette ved å bruke de innebygde aksellerometrene i mobilen som måler bevegelser. Disse målingene kan sees på som en sammensatt krypteringskode som samstemmer med begge enhetene, men bare hvis du rister dem i samme hånd.
Fordelen er at det ikke kreves ny hardware, for mange mobiler har allerede innebygd bevegelsessensor/aksellerometer.
Shake-to-connect, som teknologien heter, kan også brukes til å overføre penger mellom kredittkort ved å holde dem i samme hånd og riste dem, mener forskere.

annonse

Les også