Nyhet

Lite nytt i butikkene i mai

Mai ser ut til å bli en særdeles slapp måned for de av våre lesere som lever og ånder for nye produkter som dukker opp i butikkhyllene.

Som vi gjør hver måned har vi også denne måneden sendt ut forespørsel til våre kontakter og bedt dem fortelle oss hva som kommer til salg i mai, og resultatet har vært ganske slapt. Vi fikk svar fra de fleste, men nesten alle var beskjeder om at de ikke hadde noe nytt på gang i mai. Kun ett eneste kamera fikk vi vite skulle komme i butikkene i mai, og det var bare fordi det skulle komme i april, men tydeligvis ble forsinket ut i butikkene:

Sony CyberShot DSC-HX9v

Vi omtalte kameraet først da det ble lansert i begynnelsen av februar, men tre måneder senere har det ennå ikke dukket opp i butikkene. På grunn av jordskjelvet i Japan er det store forsinkelser i produksjonen av fotoutstyr, og det kan være dette som har forsinket også HX9v, uten at vi kan si det sikkert. Sony Norge har imidlertid lovet oss at man skal kunne kjøpe dette kameraet fra og med mai av.

HX9v er et forholdsvis lommevennlig kamera med lang zoom, og kan beskrives som et typisk reisekamera for dem som vil ha et kompaktkamera med seg på ferie. Sony har dermed alt å tjene på å få dette ut i butikkene mens sommerferien er under planlegging.

Ikke er det spesielt mye annet enn kameraer som forventes å komme i salg i mai heller. Skal vi finne noe annet må det bli spekulasjon fra vår side, basert på at diverse utstyr blir tilgjengelig i utlandet:

Tokina AT-X 16,5-135mm f/3.5-5.6

Flere nettsteder rapporterer at dette objektivet ble forsinket, men at det nå skal være på vei til butikkene. Det ble først annonsert for en tid tilbake, men sannsynligvis ble også dette objektivet forsinket av katastrofen i Japan.

Norske priser foreligger ikke ennå, men skal butikkene få ut dette objektivet i løpet av mai må de få tempoet opp. I likhet med HX9v er dette et produkt som passer for de med sommerferiereising i tankene, og dermed vil nok Tokina helst ha det ut til forbrukerne snarest mulig.

Carl Zeiss Distagon T* 35/1,4 ZF.2

Flere nettsteder melder nå også at dette objektivet kan forhåndsbestilles i ulike butikker, noe som vanligvis betyr at det er bekreftet at produkter er på vei til forhandlerne. På FotoVideos nettsider heter det at bestillingstiden er 7 dager. prisen som oppgis er ukomfortabelt tett opptil 14 000 norske kroner.

Samyang 35 mm F1.4 AS UMC

Har du ikke råd til glass fra Carl Zeiss er kanskje tilsvarende objektiv fra Samyang noe for deg. Også dette objektivet skal nå være tilgjengelig i det store utland, og med litt flaks kommer det til Norge før utgangen av måneden. Det er imidlertid godt mulig det ikke når landet før i juni.

Les mer om hva som kom i butikkene forrige måned.

annonse