Tek.no

Nyhet

Nord-Korea prøver seg med nytt fotoshoppet bilde

Nok et regime ute med fiaskofoto.

Til tross for flommen var ingen av mennene våte. Vi håper fotografen ikke ble sendt til arbeidsleir for å ha satt sin leder i skam på grunn av denne blemmen.
25 Juli 2011 04:10

Det er ikke lenge siden vi skrev om det dårlig fotoshoppede bildet av Syrias president Bashar Assad som ble tatt i forbindelse med utnevnelsen av en ny borgermester i byen Hama. Vi nevnte også om Egyps avgåtte president, som beordret redigering av et bilde med blant annet Obama, og de kinesiske myndighetsarbeiderne som ble limt inn på et bilde av en vei.

Men nå har det kommet enda en ny bildeskandale fra et eneveldig regime. Nord Koreas offisielle nyhetsbyrå ville i forbindelse med flommen i Pyongyang i forrige uke, illustrere selve hendelsen, som visstnok skal ha ødelagt en rekke bygninger og avlinger i området.

AP fjernet bildet

Dessverre var det en del som reagerte på nyhetsbyråets bilde av hendelsen, som viser en rekke menn som vasser i flomvannet. Flere skal ha reagert på at mennene ikke er våte, til tross for å gå i vannet med klærne på. Det internasjonale nyhetsbyrået Associated Press (AP) hadde brukt denne illustrasjonen, men slettet det kort tid etter.

“Innholdet i dette bildet har blitt digitalt forandret og gjenspeiler ikke denne scenen riktig[...] Ingen andre versjoner av bildet er tilgjengelig” skriver AP som sparket en fotograf fordi han fjernet sin egen skygge fra et bilde.

Hvorfor nordkoreanerne valgte å overdrive dette bildet vites ikke, men noen eksperter tror at myndighetene gjorde dette for å framskynde bistandshjelp fra store, internasjonale organisasjoner. Vi vet heller ikke hvordan det har gått med den stakkars fotografen bak fiaskobildet, men kan trøste oss med at personene i det minste ikke “svever” over vannet!

annonse

Les også