Tek.no

Nyhet

Nå får Norge nytt 3G-nett

Marius Røstad
13 Des 2007 11:09

I går, onsdag, gikk budfristen ut for de som ville slå kloa i den fjerde ledige 3G-lisensen i Norge. Hittil har Telenor og NetCom bygget 3G-nett, mens mobiloperatøren 3 sitter på en tredje lisens. Den har de imidlertid ikke valgt å benytte seg av enda.
Nå har Samferdselsdepartementet gått gjennom de innkomne budene og Tele2 har, i samarbeid med Network Norway, fått tilslaget på den siste lisensen. Dette vil føre til et nytt mobilnett for mobilt bredbånd i Norge.

Les også:
- Vil ha nytt 3G-nett i Norge
- Tele2 bygger mobilnett
- Nytt nett vil gi billigere mobil

Blir mer konkurranse
Flere teleeksperter har sett med glede på Network Norway og Tele2 utbyggingsplaner. De hevder dette vil endre dynamikken i det norske mobilmarkedet drastisk. Nå som selskapene også vil bygge ut eget 3G-nett bør jubelen stå i taket. Det gjør den i hvert fall hos Tele2.
- Vi i Tele2 er meget glade for å ha vunnet denne auksjonen. Med både et GSM900-nett og en 3G-lisens, er vi godt rustet til å bygge det tredje mobilnettet i Norge, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2.

Garanterer lave priser
Dyrnes forventer at dette vil føre til en bedre posisjon i markedet, noe som vil føre til lavere pris for kundene.
- Datatrafikken forventes å øke i årene som kommer og vi får nå en enda sterkere posisjon i det norske telekommunikasjonsmarkedet. Dette vil selvfølgelig komme våre kunder tilgode. Tele2 er en garantist for lave mobilpriser og sikrer med dette grunnlaget for videre vekst, sier Dyrnes.

annonse

Les også