Nyhet

HTC har lansert en egen nettbutikk for VR-apper

«Viveport» er nå et faktum.

VR-alderen er over oss, og i den forbindelse er det ikke bare maskinvaren som teller, men også innholdet som skal gjøre brillene verdt å kjøpe. HTC har nå gjort et viktig fremstøt på dette området, ved å åpne en ny VR-app-butikk.

Den nye app-butikken heter Viveport og kunngjøres et i ferskt innlegg på tjenestens offisielle blogg. Tjenesten har vært i beta en stund allerede, og er altså nå blitt globalt tilgjengelig for alle.

Byr på litt av hvert

Viveport byr på et utvalg VR-innhold i en rekke ulike kategorier med et grensesnitt som minner om andre typer app-butikker som for eksempel Google Play. Du kan opprette egen innlogging eller bruke innloggingen fra Google eller Facebook.

Viveport byr blant annet på en virtuell VR-reise til Mount Everest.

Innholdet er inndelt i forskjellige kategorier, eksempelvis naturopplevelser og spill, og byr på detaljerte beskrivelser, maskinkrav og annen informasjon. Én av opplevelsene som HTC selv trekker frem er en app kalt Everest VR, som tar deg med på fotorealistisk tur rundt verdene høyeste fjell i førstepersonsperspektiv.

Utvalget er riktignok ikke spesielt omfattende ennå, men ifølge HTC er det mye mer på vei. Norge er blant landene hvor den nye app-butikken er tilgjengelig, så om du ønsker å sjekke utvalget er det bare å klikke seg inn på Viveport.

Det kommer stadig flere aktører på VR-markedet: Disse brillene har noe verken Vive eller Rift byr på »

(Via The Verge)

Les også
Nå kan du besøke hele verden i VR
Les også
Nå får Facebook sin egen nettbutikk
Les også
Snart kommer verdens første ryggsekk-PC for VR
Les også
Qualcomms nye VR-briller har høyere oppløsning enn Oculus Rift og HTC Vive
Les også
Dette geværet skal kunne simulere et hav av ulike våpen i VR ved hjelp av risting
Les også
Denne skal gjøre HTC Vive mye mer avansert
annonse