Til hovedinnhold

Se den utrolige 360-gradersvideoen fra romstasjonen i 4K

Den første videoen i sitt slag viser Jorden fra ISS i høy detalj.

Skjermdump/YouTube

Den internasjonale romstasjonen ISS har vært åstedet for mange spennende bilder og videoer, men nå har det dukket opp et nytt klipp som skiller seg litt ut fra røkla. Den russiske kanalen RT har nemlig lagt ut en heftig 360-gradersvideo fra ISS.

Videoen det dreier seg om er en 360-gradersvideo som kan ses i helt opptil 4K-oppløsning, om du har utstyr som kan takle det. Videoen er lastet opp på nettstedet YouTube.

Utsikt fra vindusmodul

Det nye klippet viser både utsikten fra og innsiden til den såkalte Cupola-modulen på romstasjonen ISS, som er modulen som brukes til å observere Jorden gjennom en kuppel bestående av flere vinduer.

Den russiske kosmonauten Andrey Borisenko tok opp 4K-videoen med et 360-graderskamera.
Skjermdump/YouTube

Videoen tas av den russiske kosmonauten Andrey Borisenko og tar oss først gjennom en seksjon av romstasjonen før vi ender opp i Cupola-modulen hvor vi kan se både jordkloden og andre deler av romstasjonen gjennom vinduene mens man kan kikke rundt i alle retninger.

Cupola-modulen ble sendt opp til ISS i 2010, og i videoen kan Borisenko fortelle at modulen er et yndet sted å tilbringe den lille fritiden kosmonautene på romstasjonen har innimellom arbeidet. Videoen kan du se under.

SpaceX vil nå også ut i rommet igjen: Selskapet vil sende opp satellitter som skal gi Internett til hele verden »

annonse