Til hovedinnhold

Se Apples hjemknapp-erstatning i iPhone 7

Får en virtuell knapp dersom knappen ødelegges.

Da Apple lanserte sine splitter nye telefoner – iPhone 7 og iPhone 7 Plus – tidligere i høst, var en av de store nyhetene at hjemknappen ikke lenger var mekanisk. Nå satt den bom fast, og kan ikke trykkes ned. Trikset? Å gi deg «haptisk» tilbakemelding med den allerede kjente «Force Touch»-teknologien.

Nå melder PhoneArena om at Apple i tillegg til den nye knappen også har gitt nybakte iPhone-eiere enda en hjemknapp-løsning: en virtuell hjemknapp.

Og nei, vi snakker ikke om den gode, gamle Assistive Touch-knappen som flyter rundt på skjermen. Den kan stadig aktiveres, men i motsetning til denne må ikke den nye knappen aktiveres av brukeren selv. Den aktiveres nemlig automatisk av iOS selv, dersom operativsystemet oppdager at noe er galt med hjemknappen.

Apple tar en «Pixel»?

Den virtuelle hjemknappen ble først meldt om av en bruker på MacRumors, som hadde fått knappen sin ødelagt av ukjente årsaker. Personen la ut flere bilder av knappen, samt en melding Apple visstnok har lagt inn som forklaring på løsningen (oversatt fritt til norsk):

– «Hjemknappen trenger kanskje å repareres. I mellomtiden kan du benytte den virtuelle skjermknappen, plassert nedenfor.»

Denne boksen opplyser uheldige brukere om hva som har hendt.

Knappen minner sterkt om den du finner i Googles nye Pixel-telefoner, i den forstand at den er hvit, sirkelrund og utfyllt. Eller sagt med andre ord: en liten, rund dott.

Likheten mellom Apples reserve-knapp og den nye Android-hjemknappen er store.

Om den vil være mulig å hente frem uten at den fysiske knappen nødvendigvis er ødelagt vites ikke, men det som i alle fall er sikkert er at dersom knappen blir ødelagt uten grunn så vil du kunne klage til Apple.

Den uheldig iPhone-eieren som skrev innlegget på MacRumors fikk i alle fall erstattet sin modell relativt raskt.

Sannsynligvis vil det nok imidlertid gå en stund mellom hver gang disse nye knappene ødelegges. Noe av poenget med å fjerne den fysiske knappen var jo tross alt at disse ofte gikk i stykker takket være hardhendt behandling, samt å gjøre telefonene vanntette.

Fikk du med deg testen av Apples høvdingmodell?
TEST: Nesten ingen andre mobiler kan måle seg med iPhone 7 Plus »

(Kilde: PhoneArena, MacRumors)

Les også
Android-oppfinneren skal lansere heftig utfordrer til iPhone og Pixel
Les også
– iPhone-eiere er mer opptatt av status enn Android-eiere
Les også
Google Pixel XL: Samsung og Apple bør se opp for Googles Pixel
Les også
Apple har hentet inn professor som skal gjøre Siri mer intelligent
annonse