Til hovedinnhold

Samsungs nyeste telefon har et helt rått batteri på 5000 mAh

Galaxy A9 er attpåtil like tynn som en iPhone 6S Plus.

Samsung har reneste lanseringsfesten for tiden. For litt over én måned siden var det duket for test av både nye Galaxy A3 og Galaxy A5 (2016) her på huset, og deretter gikk det kun noen uker før de også slapp et par helt nye toppmodeller: Galaxy S7 og S7 Edge. Da vi for kun kort tid siden kunne melde om at også bunnmodellene J5 og J7 fikk en etterlengtet oppgradering, var hele modellrekka i boks.

Nå melder imidlertid GSMArena om at enda en ny modell er på vei, og nå snakker vi om en skikkelig høvding: Galaxy A9 Pro. Dette er den oppgraderte utgaven av «vanlige» Galaxy A9, som ble sluppet rett før nyttår i fjor.

Enormt batteri i en tynn telefon

Dette bildet viser deler av Samsungs portefølje i A-serien, og ble sluppet ved lanseringen av A9 i desemeber i fjor.

A9 troner på toppen av mellomklassemodellene til Samsung, og strekker seg nesten opp til toppmodellnivå – spesielt i Pro-versjon. Her er arbeidsminnet (RAM) oppgradert fra 3 til 4 GB, lagringsplassen fra 16 til 32 GB og kameraet fra 13 til 16 megapiksler. Uavhengig av modell har kameraet optisk bildestabilisering.

Men kanskje mest imponerende er batteriet. Der den ordinære Galaxy A9 må klare seg med «bare» 4 000 mAh, har Samsung slått på stortromma og skviset inn et batteri på vanvittige 5 000 mAh i A9 Pro.

Vi skriver «vanvittig», for det er en svært tynn telefon det er snakk om her. Ikke mer enn 7,4 millimeter har A9 Pro over midjen, noe som er veldig imponerende med tanke på at iPhone 6S Plus med sine 7,3 millimeter ikke har et batteri på mer enn knapt 2 750 mAh. De er altså omtrent like tynne, men A9 Pro har dobbelt så stort batteri.

Slik ser nye Galaxy A9 Pro ut – identisk med «vanlige» A9, men bare på utsiden.
Disse bildene stammer fra det kinesiske teletilsynet, som har hatt A9 Pro innom sine lokaler.

Nå er ikke mAh alt her i verden, og det er egentlig mer korrekt å måle et batteri etter brukstid eller wattimer. Men Samsung er kjent for å bruke kvalitetsdeler i produktene sine, så 5 000 mAh i A9 Pro burde være ensbetydende med svært godt batteritid.

Ellers er det meste likt som hos lillebror Galaxy A9. Det betyr blant annet skjerm på 6 tommer med Full HD-oppløsning (1 080p) og en åttekjerners Snapdragon 625 på innsiden.

Telefonen skal også komme med Android 6.0.1 Marshmallow rett ut av boksen, hvilket man nesten burde forvente av en ny Android-mobil i dag. Det er også en fingeravtrykksleser på plass i hjemknappen, og dertil støtte for Samsungs nye betalingsløsning Samsung Pay.

Designet er stilrent og består av en metallramme med innsenkninger, og glass på begge sider. På baksiden er glasset såkalt «frostet», og fir et elegant og eksklusivt uttrykk. Kameraet stikker i kjent Samsung-stil litt ut fra telefonen, og er firkantet.

Prisen skal ifølge den kinesiske siden MyDrivers.com bli på ca. 3 499 kinesiske yuan, hvilket tilsvarer omtrent 4 500 kroner her til lands. Det er uten norske avgifter, så prisen kan nok stige noe om du som nordmann ønsker deg en A9 Pro. Eventuell tilgjengelighet i Norge er ikke kjent.

Visste du at A9 også har en lillebror?
Galaxy A8 er Samsungs tynneste mobil noensinne »

(Kilde: GSMArena, MyDrivers.com, PhoneRadar)

Les også
Nytt bilde viser mer av endringene til Galaxy S8
Les også
Lagde ved en tilfeldighet batteri som kan lades minst 200 000 ganger
Les også
Med et nødbatteri på hele 120 600 mAh kan du holde telefonen gående i en måned uten problemer
annonse