Til hovedinnhold

Garmins første 360-graderskamera tar store stillbilder og video på opptil 120 bilder i sekundet

Garmin

Garmin er nok mest kjent for sine smart- og treningsklokker, men har også gjort noen fremstøt på actionkamera-markedet. Nå har selskapet avduket et nytt produkt i dette segmentet, nemlig deres første 360-graderskamera VIRB 360.

I tillegg til å ta opp video i alle retninger er VIRB 360 laget for å tåle påkjenninger i kraft av å være solid bygd og vanntett – og i tillegg takler det også høye oppløsninger.

Nærmere bestemt kan kameraet ta opp video i opptil 5,7K-oppløsning via to objektiver som takler en oppløsning på 2880 x 2880 piksler hver. I denne oppløsningen syr kameraet riktignok ikke sammen bildene til et 360-gradersbilde på egen hånd.

Garmin

Vanntett til 10 meter

Om du derimot kan nøye deg med 4K-bilder syr kameraet sammen bildene på egen hånd, så dette er nok den greieste oppløsningen å benytte ved 360-gradersopptak. I 4K-oppløsning byr kameraet dessuten på sfærisk bildestabilisering som kan benyttes via mobilappen.

De høyeste oppløsningene takler kun 30 bilder per sekund, men med vanlig, full HD-oppløsning kan man ta opp video i opptil 120 bilder per sekund. 360-graders stillbilder tas med en oppløsning på 15 megapiksler, og da sys også bildene sammen automatisk. Kameraet har for øvrig også fire mikrofoner som legger til rette for 360-graders lydopptak som kan akkompagnere videoen.

Ellers er det ganske trygt å bruke kameraet i fuktige omgivelser, da kameraet er vanntett ned til 10 meters dybde, og det skal ifølge Garmin også være beskyttet mot overoppheting. Batteritiden ligger på litt over én time.

En annen fiffig funksjon er at Garmins nye actionkamera byr på muligheten for å legge utvidet virkelighet-elementer på videoene ved hjelp av GPS-en og de innebygde sensorene. Disse kommer i form av flere ulike konfigurerbare maler man kan velge mellom.

Les mer på produktsiden, og se også video under.

GoPro har også et 360-graderskamera med 5K-oppløsning »

annonse