Nyhet

Nå skal WhatsApp trolig også få Snapchat-funksjoner

Facebook er ikke ferdig med å kopiere meldingstjenesten, viser det seg.

Etter at Snapchat takket nei til Zuckerbergs heftige bud på tjenesten i 2014 har Facebook tilsynelatende valgt å «kopiere» flere av tjenestens funksjoner i stedet. Nå ser det ut til at Facebook har enda et fremstøt på gang som sikter seg inn mot Snapchat-brukerne.

Nettstedet Mashable har nemlig oppdaget at den Facebook-eide og superpopulære meldingsappen WhatsApp er i ferd med å teste ut en ny funksjon som ligner på den såkalte Stories-funksjonen som Snapchat opererer med.

Dele bilder som forsvinner etter et døgn

Funksjonen heter «Status» og ble funnet gjemt i den nyeste offentlige betautgaven av WhatsApp. I likhet med Snapchat skal funksjonen la brukeren kunne dele video- og bildeoppdateringer gjennom hele dagen, for å automatisk slette dem etter 24 timer.

Illustrasjonsbilde.

Det skal også være mulig å skrible og legge tekst på oppdateringene, som også er høyst gjenkjennelige funksjoner for brukere av Snapchat. Brukere skal kunne velge å dele med alle WhatsApp-kontaktene, eller bare utvalgte kontakter.

Mye Snapchat-kopiering på gang

Det er ennå uvisst når den nye Status-funksjonen eventuelt skal bygges inn i den endelige utgaven av appen, og enn så lenge har det altså ikke kommet noen offisielle kunngjøringer.

Stories-funksjonen ble introdusert i Snapchat allerede i 2013, og i august i år fikk Facebook-eide Instagram en lignende utgave av funksjonen. Tidligere har Facebook-appen på mobil også fått en Snapchat-aktig filterfunksjon for bilder, og nylig kunne vi melde om en ny kamerafunksjon til Facebook-appen som også minner om noen av kjernefunksjonene i Snapchat.

Visste du at Snapchat har begynt med fysiske produkter? Si hei til solbrillene Spectacles »

(Via Engadget)

Les også
Snapchat lanserte «smarte» solbriller – nå skal de få en bred lansering
Les også
Instagrams Snapchat-lignende «Stories» har blitt en suksess
Les også
Messenger «låner» en rekke nye kamerafunksjonen fra Snapchat
Les også
WhatsApp har blitt mye sikrere å bruke
Les også
Nå har Facebook «stjålet» enda mer fra Snapchat
Les også
Snart kan du bruke WhatsApp til videosamtaler
Les også
Snapchat kan få en tøff konkurrent i 2017
Les også
Nå har Instagram kommet med noe helt nytt
annonse