Tek.no

Nyhet

Internasjonal fotopris til Aftenposten-fotograf

Premiert for reportasje om Amiske utbrytere

17 Feb 2012 05:41

Aftenposten-fotograf Stein J. Bjørge har fått utmerkelsen "Award of Excellence" i den store fotokonkurransen Pictures of the Year International (POYi). Hans arbeid med Amish-folket i Arthur, Illinios er utgangspunktet for utmerkelsen i kategorien feature.

Barna til David Mast er nysgjerrige på datamaskinen til faren. Foto: Stein J. Bjørge

Fotografen selv måtte ha hjelp av sønnen for å forstå omfanget av utmerkelsen.

- I morges sa sønnen min: «Pappa, du har laget en av de fem beste fotoreportasjene i 2011 - i hele verden!» Da skjønte jeg hvor stort dette er, sa han til Aftenposten.

John Mast fyrer opp i gasslampen, mens døtrene venter på å få smake lønnesirupen som lages ute, over åpen ild. Foto: Stein J. Bjørge

Bjørge startet på prosjektet om det myteomspunnede folket allerede i 2000, men prosjektet var nesten over før det var begynt. Flere år seinere fikk Bjørge en mail av utbryteren David Mast fra Amish-miljøet som inviterte fotografen hjem til seg for å oppleve en moderne versjon av det amiske levesettet.

Her kan du se reportasjen om Mast og det Amiske miljøet. På siden til POYi kommer dessuten flere kåringer underveis, premieringen av fotograferer og bilderedigerere er ikke komplett før mot slutten av februar.

annonse

Les også