Nyhet

Nokia N9 er i kjømda

Men det er bare Telenors kunder som får kjøpe den.

Nokias nye flaggskip, Nokia N9, er nå på vei fra fabrikk til butikk. I første omgang kommer bare versjonen med 16 GB minne, mens den som ønsker seg en N9 med 64 GB minne må vente litt til. Nokia opplyser at denne varianten skal komme i fjerde kvartal, hvilket betyr en eller annen gang mellom 1. oktober og nyttårsaften.

Nokia N9 skiller seg fra alle andre mobiltelefoner ved at den kjører operativsystemet MeeGo. Det gir en brukeropplevelse som kan konkurrere med den du får på iPhone og Android-mobiler. N9 har også innbygget NFC-brikke (se faktaboks).

Bare for Telenor

For mange er det nok et lite skår i gleden at Telenor har enerett på å selge telefonen ut året. N9 med 16 GB har en veiledende pris på 4800 kroner, men ettersom du kjøper den med forpliktelser ovenfor Telenor så vil en del av prisen være bakt inn i totalkostadene for telefon og abonnement.

Versjonen med 64 GB minne har en veiledende pris uten abonnement på ca 5300 kroner, opplyser Nokia.

Nokia N9 kommer i fargene rosa, lyseblå og sort, eller magenta, cyan og svart, som Nokia kaller det.

Råtass

Den nye Nokia-modellen er spekket med teknologi, og skal blant annet være utstyrt med et bra kamera, AMOLED-skjerm på 3,9 tommer, 1 GB arbeidsminne (RAM) og en prosessor på 1 GHz. Den kan kjøre en rekke appliaksjoner skrevet i Qt. Her er utvalget stort, og du kan for eksempel kjøre både Spotify og Wimp på Nokia N9.

Nokia N9 er en modell Nokia har store forventninger til. Den kjører operativsystemet MeeGo, og det har fått mange til å spekulere på om Nokia har en plan B, i fall planen om å satse på Windows i smarte mobiler skulle vise seg å slå feil. Nokia avviser at det finnes slike planer.
Les også
Windows-mobil fra Nokia om to uker?
Les også
Vi har prøvekjørt Nokia N9
Les også
Nå kommer Nokia N9 med MeeGo
Les også
Nokia på miljøtoppen
annonse