Til hovedinnhold

Nå kan du oppgradere Nokia-mobilen din

Nye Symbian Belle gir deg nytt og bedre brukergrensesnitt.

Symbian-brukergrensesnittet har i Nokia Belle fått en ganske kraftig overhaling.

Har du en Nokia N8, C7, E6 eller E7, kan du nå laste ned og oppdatere telefonen med den nyeste versjonen av Symbian, som Nokia kaller Nokia Belle. Nokia 500 får også oppgraderingen om kort tid, skriver produktsjef Bjørn Egil Brekke i Nokia i et blogginnlegg.

Nokia Belle er en ganske stor oppgradering som inneholder en rekke forbedringer i brukergrensesnittet. Du får opptil seks startskjermer som kan tilpasses etter eget ønske, og du skal enkelt kunne opprette snarveier mellom de ulike startskjermene. Menyene er forenklet og du finner ikke lenger de vanlige mappene. I stedet er apper organisert på en måte som ligner iPhone og Android.

En annen nyhet er en ny Android-lignende statuslinje på toppen av skjermen. Statuslinjen kan trekkes ned, og viser ulike varsler – for eksempel tapte anrop eller SMS-er som er kommet inn. I tillegg har du snarveier for blant annet å skru av og på trådløst nettverk og Bluetooth.

Nettleseren skal også være forbedret, og det kommer snart mulighet til å laste ned apper fra Microsoft, blant annet kommunikasjonsløsningen Lync og notatprogrammet OneNote. Med Belle på mobilen kan du også spille inn video i HD-kvalitet med opptil 30 bilder i sekundet.

Siden dette er en stor oppdatering, bør du koble telefonen til pc-en for å oppgradere. Du må ha den nyeste versjonen av Nokia Suite (3.3 eller senere). Nokia har laget en opplæringsvideo som viser deg hvordan du går frem.

Her kan du se en videodemonstrasjon av Nokia Belle:

(Kilde: Nokia Conversations og Nokias norske nyhetsblogg)

Mer om
annonse