Tek.no

Nyhet

Tenåringer flykter fra Facebook

Instagram er hottere.

Teknofil/Shutterstock
Vegard Haugen
10 Apr 2014 12:29

Den siste spørreundersøkelsen til analysebyrået Piper Jaffray kan gjøre Facebook-gründer Mark Zuckerberg både glad og litt nervøs. Hjertebarnet hans Facebook er fortsatt i fritt fall hva gjelder interesse fra ungdommen, men samtidig er det Facebook-eide Instagram som i størst grad plukker opp avhopperne, skriver Cnet.

Spørreundersøkelsen gjennomføres to ganger i året blant 5000 amerikanske tenåringer. Høsten 2013 fremstod Twitter som det mest populære sosiale nettverket. I den nye undersøkelsen sier derimot 30 prosent at de foretrekker Instagram, noe som gjør denne tjenesten til det foretrukne sosiale nettverket blant tenåringer.

– For å oppsummere hva som har skjedd de siste seks månedene; Interessenivået til Facebook har gått fra 27 prosent til 23 prosent, Twitter fra 31 prosent til 27 prosent, og Instagram fra 27 prosent til 30 prosent, sier senioranalytiker og daglig leder Gene Munster i Piper Jaffray til Cnet.

Foto: Piper Jaffray

For ett år siden svarte 33 prosent at de foretrakk Facebook. Med 23 prosent nå gir det et tydelig signal om at ungdommene vender ryggen til Facebook. Heldigvis for Zuckerberg & co. eier de også Instagram, og kan ifølge analysebyrået både hente ut annonsekroner og nå ut til målgruppen via bildetjenesten.

Disse tjenestene danker ut Facebook:
Foretrekker Snapchat og Instagram »

(Kilde: Cnet)

annonse

Les også