Til hovedinnhold

Rekordbot til Telenor

Får straff for å ha strupet konkurrentens surfehastigheter.

Som Mobilen.no tidligere har skrevet, kan du ikke regne med like stor datakapasitet når du surfer i Telenors nett som One Call-kunde som hvis du er Telenor-kunde.

Mens Telenor har tilbudt egne kunder hastigheter opp til 40 Mbit/s, har One Call-kunder fått maks 8 Mbit/s. Dette oppdaget først One Call i forbindelse med en annen tvist mellom de to selskapene, da Telenor stevnet One Call inn for markedsrådet for å få selskapet til å slutte å hevde at de var like bra som Telenor i sin markedsføring.

Assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet sier at boten vil være rekordhøy hvis den blir stående.

Nå varsler Post- og teletilsynet en bot på fem millioner til Telenor. Hvis boten blir stående er den rekordstor i norsk sammenheng, sier assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i Post- og teletilsynet til Dagens Næringsliv.

Les mer: – Telenor struper One Call-kundene

Telenor varsler rettssak

Telenor har nå frist til 18. oktober med å gi kommentar til varselet. Selskapet protesterer på det sterkeste på PTs vedtak, og varsler at de vil klage til Samferdselsdepartementet, og er forberedt på å ta saken inn for retten.

Telenor mener at One Call flere ganger har fått tilbud om å få høyere hastigheter til sine kunder mot å betale mer. Hvis Telenor må la One Call-kundene få 4G-hastigheter uten at selskapet betaler for det, vil det kunne svekke 4G-utbyggingen, hevder Telenor.

Kommunikasjonsrådgiver Jørn Bremtun i Telenor Norge mener Post- og teletilsynet i praksis tvinger Telenor til å gi bort sin innovasjon og forretningsutvikling gratis til konkurrentene dersom vedtaket blir stående.

Jubel hos One Call

One Call er på sin side svært glade for vedtaket:

– Vedtaksvarselet fra Post- og teletilsynet støtter det vi hele tiden har sagt om at One Call er like bra som andre operatører, og vi er glade for å tilby våre kunder hastigheter på over 30 Mbit/s i mobilnettet enten de er i vårt eget nett eller Telenors, sier One Call-sjef Øistein Eriksen i en pressemelding.

Les mer: Full krangel om surfehastigheter

One Call og Network Norway eies i dag av Tele2. I dag har Tele2 to avtaler om samtrafikk, én med Netcom for Tele2-kundene, og én med Telenor for One Call-kundene. Til sammen har selskapene i Tele2-sfæren 600 000 kunder, og når avtalene skal reforhandles i 2014 er det snakk om milliardbeløp.

– Vi har ikke lagt skjul på at vi ønsker å leie av bare én aktør. Vi er åpne for å fortsette å leie nettet av Telenor, men er skeptiske etter å ha sett hvordan de håndterer sine leietagere, sier administrerende direktør i Tele2, Arild Hustad, til Dagens Næringsliv.

Telenor har tidligere gitt uttrykk for at de mener One Call snylter på deres innovasjon og merkevarebygging når selskapet reklamerer med at de har Telenor-dekning. Selskapet har også gjort det klart at de gjerne klarer seg uten konkurrenter som leietakere i eget nett.

Les mer: Mener Telenor rapper tilbake kundene

annonse