Tek.no

Nyhet

Tommy og Tigern-tegner tegnet igjen

Bill Watterson var åpenbart begeistret for dokumentarfilmen "Stripped".

"Stripped"/montasje
27 Feb 2014 17:30

Tegneserien Tommy og Tigern (Calvin & Hobbes) har fått en evig plass i hjertet til mange som leste den på 80- og 90-tallet. Skaperen Bill Watterson har siden han avsluttet tegneserien i 1995, holdt seg langt borte fra rampelyset, men nå har han omsider funnet veien tilbake til tegnebrettet.

Her er Wattersons foreløpig siste "comic". Trykk for større bilde.Foto: "Stripped"

Ifølge New York Times har nemlig Watterson tegnet en plakat for dokumentarfilmen "Stripped". Filmen handler om at papiravisenes nedgang har blitt tegneserienes død. Da snakker vi altså om de klassiske tegneseriene som var fast innslag i de fleste aviser. Watterson selv stiller også til et svært sjeldent intervju i filmen.

Tommy og Tigern-skaperen har for øvrig gått over til å bli maler de siste 19 årene etter at han la den populære tegneserien på hylla. 55-åringen er ellers kjent for å ha nektet Universal å kommersialisere tegneserien hans. Alt du finner av kopper, T-skjorter og annet ræl med motiver fra tegneserien hans kan du være helt sikker på at er trykket på ulovlig vis.

Vil tegneseriene klare å overleve i digital form? Det er det store spørsmålet i "Stripped":

Dokumentarfilmen blir lansert digitalt via iTunes denne uken, og vil komme på DVD 2. april i USA. Vi aner ikke hvordan det ligger an med en eventuell norsk lansering.

Du finner nye tegneseriestriper hver dag nederst på Tek.no
Sjekk dagens ferske striper fra XKCD, Dorkly og The Doghouse Diaries »

(Kilder: New York Times, Gizmodo)

annonse

Les også