Hacket Angry Birds etter spionasje-anklager

NSA spionerte på Angry Birds-brukere.

En Angry Birds-nettside tilhørende spillutvikleren Rovio ble angrepet av hackere tirsdag, og endret slik at navnet på siden ble til Spying Birds (spionfugler).

Bakgrunnen er avsløringen av at etterretningstjenestene NSA og britiske GCHQ spesifikt trakk frem Angry Birds som en metode for å overvåke spillets brukere, ved å overvåke trafikken frem og tilbake fra Angry Birds-spillet og selskapets annonsenettverk.

Avhengig av hvilke annonsenettverk brukerinformasjonen ble sendt til, kunne man snappe opp alder, kjønn, posisjon og til og med om vedkommende i øyeblikket hørte på musikk eller tok en telefonsamtale.

Sårbarheten gjaldt bare brukere med Android-appen for Angry Birds installert.

Rovio varsler endringer

Etter avsløringen har Angry Birds sagt at de vil se på hvordan de sender kundedata mellom seg og annonsørene.

– I og med at den påståtte overvåkingen kan ha skjedd gjennom tredjeparts annonsenettverk, er det viktigste å sikre brukernes personvern samtidig som vi ikke ødelegger hele reklamebransjen og alle apper som er avhengige av annonsenettverk, sier Rovio-sjef Michael Hed i en uttalelse på selskapets hjemmesider.

Selskapet er imidlertid ikke de eneste som slurver med kryptering av kundedata. Ifølge dokumenter lekket av varsleren Edward Snowden, har NSA og GCHQ samarbeidet siden 2007 om å skaffe seg tilgang til informasjon generert av mobil-apper.

Ifølge nettstedet Technology Review er ikke dette nødvendigvis så hardt arbeid. Svært få app-utviklere tar bryet med å kryptere de dataene appen sender over nettet, hevder de.

Les mer: – Vi selger personvernet for småpenger

Kilder: (BBC, Technology Review)

Les også
Nå kan hvem som helst skru av «Find my iPhone»
Les også
Boeing Black ødelegger seg selv
Les også
Hysj-mobil med Android
Les også
Disse leverandørene har NSA-bakdører
Les også
Nå kommer de spionsikre mobiltelefonene
Les også
NSA kunne ta opp bilder og lyd med iPhone
Les også
– NSA kan hacke alle smarttelefoner
Les også
– Apple bruker bare sekunder på sikkerhetssjekk av nye apper
annonse