Til hovedinnhold

Bruker du fremdeles disse klassikerne?

Da er det bare ett år igjen med støtte.

Microsoft

Windows XP er kanskje verst i klassen med tanke på svakheter, men det kommer sannsynligvis av at såpass mange holder det gamle operativsystemet kjært og har lett med lykt og lupe for å gjøre juvelen mer feilfri.

Ifølge analysebyrået Net Applications er markedsandelen til Windows XP fremdeles oppe i hele 38,99 prosent, og alle disse brukerne begynner dermed å få dårlig tid hvis de fortsatt ønsker kundestøtte fra Microsoft.

Klokka tikker ned

De fleste kjenner sikkert til datoen allerede, men om under ett år, 8. april 2014, blir all support for den gamle klassikeren avsluttet for godt. Det samme gjelder også flere andre Microsoft-tjenester, inkludert Internet Explorer 6 på Windows XP, Office 2003 og Exchange Server 2003.

Med i den digitale graven går også Exchange Server 2010 Service Pack 2, mens nyere servicepakker får leve litt til – inkludert XP-modusen i Windows 7.

Digital pandemi

Det er altså en vesentlig andel PC-brukere som fremdeles benytter seg av operativsystemet fra 2001. Med tanke på at de ikke har byttet over til Windows 7 eller Windows 8 ennå, er det derfor sannsynlig at de heller ikke migrerer på grunn av en stans i kundestøtten.

Nettsiden Ars Technica mener at «det er sannsynlig at noen eller alle av dem vil bli vitne til at datamaskinen utnyttes av skadelig programvare som resultat».

Om det blir en digital pandemi på grunn av XP-brukernes stahet, gjenstår å se.

På tide å komme seg videre?
Les vår test av Windows 8 »

(Kilde: Ars Technica)

annonse