Til hovedinnhold

Snart kan du trolig få kjøpt en 21,5-tommers iMac med 4K-oppløsning

Det tyder nye opplysninger på.

Vegar Jansen, Tek.no

I fjor høst lanserte som kjent Apple en ny 27-tommers iMac med heftig 5K-oppløsning, og siden den gang har det også begynt å svirre rykter om en mer høyoppløst lillebror. Nå melder nettstedet 9to5mac at en denne trolig er nært forestående.

Nettstedet har nemlig vært i kontakt med «pålitelige» kilder som hevder at Apple skal avduke en 21,5-tommers iMac med 4K-oppløsning allerede i høst, nærmere bestemt i slutten av oktober.

Får trolig også kraftigere maskinvare

Den oppgraderte maskinen skal ifølge de anonyme kildene kunngjøres samtidig med det nye operativsystemet OS X El Capitan, og bli lagt ut for salg innen begynnelsen november måned.

21,5-tommersversjonen av iMac, som trolig snart vil komme i 4K-utgave. Foto: SGM/Shutterstock.com

Maskinen vil få en oppløsning på 4096 x 2304 piksler, altså «ekte» 4K-oppløsning og fortsatt 16:9-format. Til sammenligning har den nåværende utgaven av 21-tommeren vanlig, full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

Mest sannsynlig vil maskinen naturlig nok også få en maskinvaremessig overhaling. Som 9to5mac meldte i begynnelsen av august har kilder fra analyseselskapet KGI avslørt at Apple skal utstyre iMac-modellene med blant annet kraftigere prosessor i løpet av inneværende kvartal.

Bedre fargemetning

De samme kildene hevdet for øvrig også at Apple skal ta i bruk et nytt fosfor-materiale som skal gi de nye iMac-panelene langt bedre fargemetning enn på de gamle panelene.

Ingen av opplysningene er altså ennå bekreftet av Apple, men gitt at de fleste av Apple-ryktene den siste tiden har hatt en tendens til å stemme på en prikk er nok sannsynligheten ganske stor for at vi snart får se 4K-iMac-en i aksjon.

Det ser ut til at Apple har spenstige planer på gang for iPhone også: Selskapet har tatt patent på mobile røykvarslere »

annonse