Tek.no

Nyhet

Nå får designhøyttalerne fra Libratone Bluetooth

Med NFC og Blutetooth blir Zipp- og Loop-høyttalerne enklere å bruke.

Libratone
2 Okt 2014 15:08
annonse

Libratone er kjent for å bygge kompakte høyttalere med særegen design og god lydkvalitet. Høyttalerne har imidlertid hatt et noe mer krevende oppsett enn mobilbrukere flest er vant til. I stedet for Bluetooth har Libratone valgt en Wi-Fi-løsning som krever en app på telefonen, og Wi-Fi-forbindelse mellom telefon og høyttaler.

Vi har testet den trådløse sylinderhøyttaleren:
Termosen som fyller stua med godlyd

Fordelen med denne løsningen er at du får god lydkvalitet, og at Wi-Fi normalt gir en mer stabil kobling mellom høyttaleren og mobilen den er koblet til. Med Bluetooth vil du lettere få utfall i musikken som følge av at telefonen er skjermet, for eksempel om det kommer mange mennesker mellom mobilen din og høyttaleren, eller du beveger deg litt for langt unna høyttaleren.

Enkelte ganger skal det overraskende lite til før mobilens Bluetooth-signaler ikke når frem til mottakeren.

Tapsfri overføring med aptX

Her er Libratone Loop med rødt ulltrekk. Trekket finnes i flere andre farger.Foto: Libratone

Mer

Nå legger Libratone likevel til Bluetooth i Zipp og Loop. For å sikre god lydkvalitet og stabil overføring har Libratone valgt Bluetooth 4.0 med aptX. Sistnevnte skal gi overføring i CD-kvalitet.

annonse

Høyttalerne får også NFC, slik at du kan koble mobilen din til en Libratone Loop eller Zipp bare ved å føre mobilen mot høyttaleren. Teknologien kommer på toppen av de allerede eksisterende DLNA og AirPlay-teknologiene. Høyttalerne har også Spotify Connect, som lar deg strømme diirekte fra Spotify med mobilen eller et nettbrett som fjernkontroll.

Vi har testet Libratones runde designhøyttaler: God lyd for øyne og ører

Den nye versjonen av den stående oppladbare sylinderhøyttaleren Zipp vil koste 2999 kroner, mens den kraftigere sirkulære Loop-høyttaleren kommer på 3699 kroner.

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Libratone Zipp 2. generasjon
annonse

Les også