Tek.no

Nyhet Samsung Galaxy S5-rykter

Iris-skanning og skjerm med over 500 ppi?

Ryktene om Samsungs neste toppmodell har bare såvidt begynt.

Shutterstock.com
17 Des 2013 12:00

Som vanlig bygger ryktene seg opp rundt Samsungs neste toppmodell, som etter alt og dømme blir kalt - nokså innlysende - Samsung Galaxy S5. Nå har ryktemølla virkelig fått vann på hjulene, men det er noe vi bør ta med en klype salt. Ryktene gikk ganske heftig om den forrige toppmodellen, Galaxy S4, også, men langt fra alt stemte.

Heftige rykter

Blant de påståtte nyvinningene har vi blant annet muligheten til å låse opp telefonen ved hjelp av såkalt "iris-skanning", altså ved hjelp av å skanne øyet. I tillegg er kanskje det heteste ryktet at S5 vil få såkalt "2K HD", altså en oppløsning på hele 2560 × 1440 piksler. Om ryktet rundt skjermstørrelsen stemmer og Galaxy S5 altså får 5,3 tommers skjerm, vil dette tilsvare ekstreme 560 ppi(!). Med så ekstrem oppløsning vil det virkelig være helt umulig å kunne skille enkeltpiksler fra hverandre med det blotte øye.

Det sies også at telefonen vil få en brikke med 64-bit-arkitektur, som i iPhone 5S, da produsert av Samsung, at den vil bli utstyrt med 4 GB RAM og et kamera på 16 megapiksler. Om Samsung vil følge "trenden" og utstyre S5 med en fingeravtrykkssensor er uvisst, men heller ikke helt usannsynlig.

Uansett bør alle disse ryktene tas med en klype salt, men det kan være noe riktig i det. Flere ting peker for eksempel på at vi beveger oss mot stadig høyoppløselige skjermer. I bildekarusellen nederst i artikkelen er det flere - svært uoffisielle - konsepter av Galaxy S5. Sannsynligvis vil ikke Samsungs neste toppmodell se akkurat ut som noen av dem.

Det har også vært andre avsløringer rundt Galaxy S5 tidligere:
Her dukket en mystisk telefon opp i en ytelsestest. »

(Kilder: Phonearena, Phonearena (annen art.))

Les også
Samsung Galaxy S5 kan være avslørt
Les også
Samsung Galaxy S5 kan komme alt i januar
Les også
Disse Samsung-mobilene får Android 5
annonse