Tek.no

Nyhet

Denne får plass i håndflaten din

Verdens minste kameradrone som takler direkteoverføring av video.

AxisDrones
Eigil Knudsen
6 Jan 2016 09:00

Kameradroner finnes i mange ulike varianter tilpasset forskjellige behov. Om du av en eller annen grunn skulle ha behov for en ekstra kompakt kameradrone finnes det nå et nytt alternativ. Det melder blant andre australske Gizmodo.

Den nye dronen heter Axis Vidius og beskrives av produsenten som verdens minste FPV-drone (first person view), det vil si en drone som er i stand til sanntids-videooverføring.

Kan styres med mobil eller nettbrett

Hvorvidt dette faktisk stemmer er uvisst, men med ytre mål på bare 4,3 cm x 4,3 cm x 2,5 cm får dronen plass i håndflaten og er dermed definitvt blant de aller mest kompakte på markedet.

Axis Vidius.
AxisDrones

Inn i denne lille tassen har man altså stappet et kamera. Dette tar både video, som du kan følge med på i sanntid, og stillbilder med en oppløsning på 420p. Dronen kan styres enten med en medfølgende håndkontroll, eller en Android- eller iOS-basert enhet.

En av begrensningene til dronen er naturlig nok batteritid. På innsiden sitter et batteri med en kapasitet på kun 150 mAh, og dette skal ifølge produsenten være nok til 5-7 minutters flytid med 20 minutters oppladning via USB.

LED-lys

Videre byr produktet på seksaksers stabilisering og tre forhåndsinnstilte fartsnivåer. Fargede LED-lys for flyvning i mørket er også på plass. Dronen er lagt ut for forhåndsbestilling til en pris på 75 dollar, cirka 660 kroner, pluss moms og frakt.

Produsenten sender til flere europeiske land, blant annet Finland og Sverige. Norge er ikke i skrivende stund på listen, men det ikke umulig at det vil endre seg. Mer informasjon finner du på produktsiden.

Dronene utvikles stadig: Nå har det dukket opp en ny drivstoffløsning som kan gi dronene mye lengre flytid »

Les også
DJIs nye kameradrone gjør det enkelt å unngå hindringer
Les også
Over 50 prosent av dronene fra 2015 kan være ulovlige å bruke
Les også
Billige droner: For under 500 kroner kan du få en kameradrone
Les også
Denne lette kameradronen med Oculus Rift-støtte har nå blitt bedre
annonse

Les også