Tek.no

Nyhet

God jul!

Marte Ottemo
24 Des 2009 06:00

Forhåpentligvis har julefreden senket seg i huset når du leser disse ordene, og at mange harde pakker med teknologi-relatert innhold ligger under juletreet. Harddisk-dekoderen er stilt inn til å ta opp Tre nøtter for Askepott og Disney-klassikerne, slik at små katastrofer som nødvendig siste-liten-shopping eller svidd julebakst ikke forstyrrer den tradisjonelle TV-tittingen.

Vi lever en stadig større del av livet vårt på nett og sammen med dingsene våre – også i juletiden. Julehilsenene deles på Facebook – det samme gjør bildene fra pakkeutdelingen, så det er bare å smile når du pakker opp det femte paret med Ulvang-sokker. Det kommer mer enn sannsynligvis til å settes nok en rekord for sending av SMS og MMS både jul og nyttår, og vi deler gode spillelister til romjulsfeiringen via Spotify. Og det er nok mange der ute som feirer julaften i World of Warcraft i stedet for hos bestemor.

Det fører ofte til mye klaging i kommentarspaltene på landets riksdekkende aviser, som savner sjarmen ved et håndskrevet julekort og helst vil at vi skal ønske hver av våre venner god jul og godt nyttår personlig.

Men hva er galt med en teknologisk utvikling som har gjort at de fleste av oss har en betraktelig større omgangskrets enn tidligere? Jeg får hyggelige julehilsener og sender selv varme tanker til venner og bekjente jeg ellers på grunn av avstand i både tid og år ikke ville ha hatt mye kontakt med. Sånt blir det ekte julestemning av.

Så vi sier en god, teknofil jul til alle våre lesere – og gleder oss til hvilke nye måter vi får til å ønske høytiden velkommen på neste år.

Marte Ottemo,
Ansvarlig redaktør i Mobilen.no

Les også
Færre jule-SMS i år
annonse

Les også