Ny mobil værtjeneste fra Yr.no

NRK og Meteorologisk Institutt, som står bak nettstedet Yr.no, lanserer i sommer en applikasjon som gir deg værmeldingen på mobilen.

Siden nettstedet ble startet i september i fjor, har værmeldingstjenesten opplevd en jevn vekst blant brukere. I uken før 17. mai var nærmere en million brukere var innom nettstedet, som var ny rekord for nettstedet.

- Nyttig for folk

NRKs nettsjef Bjarne Myklebust sier til Inside Telecom at deres tjeneste dekker et behov som ikke har vært tilfredstilt av andre værmeldingstjenester.

- Vi tror at den blir enda mer nyttig for folk når de også får den på mobilen i sommer, sier Myklebust.

Langtidsvarsel

I motsetning til andre værmeldingstjenester, gir Yr.no brukeren anledning til å følge været time for time på over sju millioner steder i Norge og i verden. Tjenesten viser også en detaljert oversikt over hvilke områder som får nedbør.

Yr.no tilbyr også lengre langtidsvarsler enn det som er vanlig, da du kan sjekke prognosene på hvordan været vil bli sju-åtte dager fram i tid.

På mobilen

Når Yr.no lanserer værmelding på mobilen i sommer, er planen å gjøre tjenesten lettere tilgjengelig for sine brukere.

- Værmelding er en NRK-tradisjon som vi viderefører i nye medier, fordi det er viktig for NRK å treffe sine brukere der de befinner seg, uansett hvilken plattform de anvender for å motta informasjonen, sier Myklebust.

Les også
Unngå prissjokk i ferien
Les også
Sjekk været på mobilen
Les også
Ti gode ferietips til mobilen
Les også
Slik blir du kvitt Schnuffel Bunny
Mer om
annonse