Nyhet

Expert satser stort på kvinner

Expert satser på stor pågang når de i morgen åpner sin nye butikk i Oslo Sentrum ved siden av Klingenberg kino. Med 3000 kvadratmeter og to etasjer håper de du skal bruke pengene du sitter igjen med etter rentenedgangen. Men Expert vet hvem som til slutt bestemmer i familien.

Villmannsprosjekt midt i finanskrinsen

Det er i Klingenberg gata 4 Expert nå satser for fullt. I lokalene hvor det tidligere har vært både sirkus, festlokaler vinmonopol og spillebule håper de nå du fremover skal komme innom for å handle flatskjerm, oppvaskmaskin og PC-er. Det er nok mange som mener at 3000 kvadratmeter midt i Oslo er hard satsning i disse tider hvor finanskrisen setter stadig flere bedrifter ut av spill, men Expert mener tvert imot det er nettopp nå de må satse.

- Finanskrisen gir oss tre valgmuligheter. Enten kan vi gi opp, vi kan ringe 113, eller vi kan ta opp hansken og kjempe tilbake, og det er nettopp det Expert ønsker med dette villmannsprosjektet, fortalte administrerende direktør i Expert Norge, Steinar Rorgemoen, under dagens fremvisning av de nye lokalene.

Med seg på laget hadde han fått eieren av lokalet, Christian Rignes, som kunne fortelle om mange festlige anledninger i bygningen tidligere. Nå er derimot vinflasker, spilleautomater og bardisker byttet ut med elektroniske produkter.

Kvinnen bestemmer

Butikken åpner ikke før i morgen, men Expert inviterte til en egen runde i lokalene og som seg hør og bør finner du alt fra spill til kjøkkenvisper i butikken. Selv om det var under 24 timer til åpning var fortsatt arbeidet i full gang med å klargjøre butikken, men planen er å ha et lokale klart til åpningen i morgen som innbyr folk til å handle. Og det er i første rekke kvinnene Expert vil ha til å åpne lommeboken

- Undersøkelser viser at det gjerne er mannen i huset som vil kjøpe ny TV, men det er sjeldent du får dra med deg en 42 tommer gedigen flatskjerm inn i huset uten at kvinnen har gått god for det. Vi ønsker derfor å skape et miljø i butikken som appellerer til kvinner, forteller Experts nordiske kommunikasjonsdirektør Phillip Straumsheim, til Teknofil.

Og om du frykter at Expert har fylt opp hyllene med rosa PC-er og pelskledde bærevesker, så tar du heldigvis feil. I stede har de forsøkt å vise hvordan produktene tar seg ut i hjemmet. I stede for en rekke kjøleskap på rad har Expert satt sammen kjøleskap med komfyrer med skap rundt for å gi et mer helhetlig inntrykk. Ifølge Straumsheim skal et slikt utstillingsvindu være langt mer appellerende for kvinner enn de tradisjonelle utstillingene, og han forsikrer om at denne tanken er ikke utviklet av Experts menn alene, her har også de kvinnelige kreftene vært med å bestemme. Dette designet skal omsettes i klingende mynt for Expert. Rorgemoen mener første dagen alene skal gi en omsetning på et tosifret millionbeløp og den spådommen bør nok holdes om Expert skal holde tritt med utgiftene det koster å leie et såpass stort lokale i sentrum av Oslo.

Vil bli som okseløpet i Pamplona

Butikken vil åpnes av Ordføreren i Oslo, Fabian Stang, i morgen klokken 12 og Expert mener åpningstilbudene vil være såpass gode at folk vil stille seg i kø allerede i kveld.

- Når vi åpner butikken vil kundetrykket kunne minne om okseløpet i Pamplona, mener informasjonsansvarlig Nils Erlimo.

- Vi har et mål om å skape kaos helt opp til Nationaltheatret og helst lamme hele Oslo, legger Rorgemoen til med et smil.

Hvilke tilbud de vil satse på vil de derimot enda ikke si noe om, men de lover at det er priser som vil stå til tidens krav.

- Finanskrisen medfører at folk holder tettere på pengene, da må tilbudene gå enda lenger ned i pris og denne gang har vi virkelig satset hardt, sier Erlimo til slutt.

Om Expert sin store satsning på kvinnelige forbrukere vil holde i lengden blir spennende å se. Det er neppe uten grunn at det har vært mange aktører innom Klingenberggata 4 som stadig byttes ut med nye leietagere. Expert selv håper de vil holde noe lengre enn de fleste.

Les også
Nå får du strålingsverdi på prislappen
Les også
Norges mest populære produkter
Les også
Prisguidene skal undersøkes
Les også
Elkjedene skyr prissammenligning
annonse