Til hovedinnhold

Dette er "verdens tynneste" Ultrabook

Acer Aspire S5 er bare 15 mm tykk.

PC-produsenten Acer tjuvstarter CES 2012 med en splitter ny Ultrabook. Aspire S5 kan tilby alt fra HDMI og USB 3.0 til den nye fartskongen Thunderbolt, som frem til nå har vært forbeholdt Apple-maskiner.

Syltynn

Selv om den gigantiske CES-messen egentlig ikke starter før på tirsdag, har dørene blitt åpnet for pressen. Acer er ett av selskapene som har vært tidlig ute med å vise frem sine nye produkter, og kan gledelig fortelle i en pressemelding at deres nye Aspire S5-maskin vil være tilgjengelig i løpet av årets andre kvartal.

Kabinettet til maskinen er laget i av en blanding av magnesium og aluminium, og har en dyp, svart farge. Den har en skjermstørrelse på 13,3 tommer, og en tykkelse på bare 15 mm. Ifølge Acer er dette verdens tynneste Ultrabook, selv om LG for få dager siden sa at deres nye Ultrabook-serie var tynnest i verden. Det er fortsatt litt uvisst akkurat hva som befinner seg på innsiden, da Acer ikke vil si noe om hva slags Intel-prosessor eller SSD maskinen benytter seg av.

Det vi vet er at maskinen har et såkalt Powersmart-batteri som skal gi opptil tre ganger så lang levetid som tradisjonelle modeller. Ifølge Acer vil batteriet beholde 80 prosent av kapasiteten selv etter 1000 ladesykluser. Batteritiden sies å være på rundt 8 timer.

Først med Thunderbolt?

Aspire S5 har også det meste av tilkoblinger man kan kreve, med utganger for HDMI, USB 3.0 og til og med Thunderbolt. Som vi har skrevet tidligere er det ventet å se flere maskiner med Thunderbolt i 2012, og at Apple ikke lenger ville være den eneste som satset på Intels superraske tilkobling.

Les også: – Nå skal alle få Thunderbolt

Acers nye Ultrabook har til sist også selskapets Green Instant On-funksjon, som gjør at maskinen skal kunne startes opp fra hvilemodus på bare 1,5 sekunder.

Pris er fortsatt ukjent.

Øker størrelsen

Som om det ikke var nok å lansere en syltynn Ultrabook, har selskapet også valgt å øke størrelsen på deres nåværende modell, Aspire S3. Denne modellen vil nå komme i to ytterligere størrelser, 14- og 15 tommer.

(Kilde: Acer)

annonse