Til hovedinnhold

Brukere opplever invasjon av «søppel-invitasjoner» i Apples iCloud-kalender

Apple erkjenner nå problemet og jobber med en fiks.

Apple

Om du har opplevd å motta haugevis av invitasjoner i Apples iCloud-kalender den siste tiden er du ikke alene. Problemet har blitt rapportert av en rekke nettsider, og nå har omsider Apple selv kommet på banen med en uttalelse.

I en kort kommentar til nettstedet iMore skriver Apple at de beklager at en del brukere mottar søppel-invitasjoner i kalenderen. Selskapet skal være i gang med å identifisere mistenkelige avsendere av slike invitasjoner slik at de kan blokkeres.

Omgår søppelfiltre

Problemet innebærer at brukeren mottar invitasjoner direkte i kalenderappen med en medfølgende varsling som brukeren enten kan lukke eller akseptere. Som iMore peker på vil det å lukke den likevel sende en respons til avsenderen som indikerer at kontoen er aktiv, noe avsenderne trolig utnytter til å fortsette å sende invitasjoner.

Det er i utgangspunktet ikke mulig å blokkere disse invitasjonene, som i økende grad har gjort kalenderen til en yndet måte å omgå søppelfiltre på for de med lugubre intensjoner.

Kan sendes til e-post i stedet

Man kan imidlertid relativt enkelt endre innstillingene på en slik måte at invitasjoner sendes til e-posten din i stedet for til kalenderen. For å gjøre det må man være pålogget iCloud og navigere seg frem til «invitasjoner» i kalenderens innstillingsmeny, hvor man kan velge «e-post».

Det går også an å simpelthen slå av kalendervarslinger. Apple jobber som sagt med saken, og det er ennå uvisst akkurat når brukere eventuelt vil merke resultatene av Apples arbeid.

Venter du på Apples trådløse øreplugger? De kan komme snart »

(Via Gizmodo, Apple Insider)

annonse