Til hovedinnhold

Sharp viste frem mobilskjermen alle drømmer om

Nesten helt rammeløs skjerm med ekte kurver på kantene.

Det finnes riktignok allerede mobilskjermer med smale rammer og kurvede kanter, men nå har Sharp vist frem en mobilskjerm som kombinerer disse egenskapene på en måte vi ikke har sett så mange ganger før. Det melder blant andre The Verge.

Det spesielle med den nye skjermen er at den har fysisk avrundede kanter og er nesten helt rammeløs – både på sidene og på toppen.

Bygger kretsene inn i selve skjermen

Den nye mobilskjermen benytter seg av Sharps «Free Form»-teknologi, som vi skrev om allerede i 2014. Dette er en løsning som innebærer at de elektriske kretsene som tradisjonelt sitter i rammen, her er fordelt over baksiden på selve skjermen.

Skjermen har nesten ikke rammer i det hele tatt.

Denne løsningen legger både til rette for at man kan lage skjermer i alle slags former og at man kan gjøre rammene rundt skjermene langt tynnere, noe denne nye mobilskjermen altså er et eksempel på.

Bruker IGZO

Skjermen benytter også Sharps egne IGZO-transistorer, som er mye mindre enn vanlige transistorer og byr på vesentlig høyere elektronmobilitet. Disse egenskapene skal legge til rette for både mindre støy, høyere energieffektivitet og høyere oppløsninger.

Den nye mobilskjermen som Sharp viste frem har dog en ganske konvensjonell oppløsning på 1920 x 1080 piksler og en størrelse på 5,2 tommer. Det er ennå kun en prototype, så når den eventuelt kommer på markedet er uvisst.

Google lanserte nylig nye telefoner: Så mye vil PIxel-telefonene koste i Norge »

annonse