Til hovedinnhold

Her er det raskeste mobile bredbåndet

Vår søsterpublikasjon Teknofil.no har lansert en ny utgave av Speedometer – en tjeneste som måler nedlastningshastigheten på ditt bredbånd – slik at du kan måle om du får den hastigheten du betaler for.
Hvor raskt er ditt bredbånd? Ta testen her!
Dette gjelder også for mobilt bredbånd, og vi kan allerede se noen indikasjoner på hvilke leverandører som oppnår høyest hastighet.
Endringer på listen
De tre største innen mobilt bredbånd i Norge – Telenor, Netcom og Ice.net – har alle blitt målt av leserne, og vi ser at situasjonen er snudd på hodet siden sist sammenliknet leverandørene.
Da lå Netcom på topp med en hastighet på 1,3 Mbps, tett fulgt av Telenor med en gjennomsnittshastighet på 1,2 Mbps. Ice.net lå nederst, med 860 kbps.
Nå har vi fått i enda flere målinger fra våre lesere, og situasjonen er snudd på hodet. Nå er Ice.net i tet med en snitthastighet på 1.114 Kbps, med Telenor i hælene med 1.069 Kbps. Nederst ligger Netcom med 910 kbps:
NetCom Mobil : snitthastighet på 910 basert på 471 målinger fra hele landet
Telenor Mobil : snitthastighet på 1.069 Kbps basert på 424 målinger fra hele landet
Ice.net: snitthastighet på 1.114 Kbps basert på 508 målinger fra hele landet
Ikke så store forskjeller
Tallene ovenfor viser at det er nokså jevnt mellom de tre leverandørene, men vi vil gjerne se flere målinger fra våre lesere.
Derfor vil vi oppfordre alle til å måle sitt bredbånd – enten det er tradisjonelt- eller mobilt bredbånd – og skrive inn postnummeret der du bor eller befinner deg.
På denne måten kan vi etter hvert finne ut hvilke leverandører som leverer de beste hastighetene i ulike deler av landet. Det er imidlertid viktig å påpeke at dette ikke er en eksakt måling av hastigheten din, men i stedet en god indikasjon på hvilken hastighet din forbindelse har.
Her finner du testen på Teknofil.no. Vi anbefaler at du lukker alle andre programmer enn nettleseren din, for å få et mer nøyaktig resultat.
Når du får fram resultatet, taster du inn ditt postnummer, og eventuelt gir et terningkast og en vurdering av din leverandør, før du trykker ”lagre”. Leverandøren din oppgis for øvrig automatisk.

Mer om
annonse