Tek.no

Nyhet

Nå kan du kjøpe laser-TV

Ole Morten Knudsen
30 Okt 2008 14:00

Om du ikke syns HD-bildet på din TV er godt nok, så har Mitsubishi løsningen. De legger nå ut sine laser TV-er for salg, men billige er de ikke.
65-tommer laser i stua
Mitsubishi sin nye super-TV, L65-A90 benytter seg av DLP-teknologi for at du skal kunne få en enda bedre filmopplevelse. Til forskjell fra dagens apparater gir denne teknologien, velkjent fra projektormarkedet, langt bedre fargegjengivelse enn den HDTV-en du kanskje har stående hjemme i stua. Apparatene Mitsubishi har lanser er på hele 65 tommer, noe som kanskje er i meste laget for de fleste, men så skal du jo også få glede av laserstrålene apparatet fyller skjermen med.
- Kundenes ønske etter Laservue har rett og slett overgått våre forventninger, og dette produktet er et godt eksempel på Mitsubishis ledelse innen teknologi for markedet innen hjemmeunderholdning. Vi er stolte av å være den eneste TV-produsenten som til dags dato har lansert laser-TV for markedet, sier Frank DeMartin, visepresident i Mitsubishi Digital Electronics America, ifølge pressemelding.
Stiv pris
Den nye skjermen vil derimot neppe bli allemannseie med det første. Prislappen ligger nemlig på 7000 dollar, 45.000 norske kroner i dagens valuta. For filmentusiaster er kanskje dette likevel en overkommelig pris, den gjengse forbruker bør nok derimot vente til prisen faller et par hakk.
Ifølge Techradar er skjermens teknologi visstnok klargjort for 3D-bilde. Det vil neppe være en funksjon som blir mye benyttet av innholdsprodusentene som for tiden har mer enn nok med å fylle TV-skjermen din med bilder i HD-kvalitet. På den positive siden vil kanskje spillbransjen se store muligheter ved denne funksjonen.
Kilde:
Newser.
Techradar.

Les også
Er Blu-ray døden nær?
Les også
Her er de beste 42-tommerne
Les også
Luksusplasma for filmelskere
annonse

Les også