Nyhet

Med denne går Samsung i strupen på Apple TV

Gjør det samme som rivalen, og mer til.

Samsung og Apple har lenge vært bitre rivaler på mobilmarkedet. Nå ser det ut til at krigen mellom de to teknologikjempene får åpnet en ny front, med introduksjonen av Samsungs første mediesenter til TV-en.

Samsung HomeSync er navnet på nyheten, og ut fra spesifikasjonene Samsung har avslørt, kan vi si at dette ser ut som et skikkelig stikk mot Apple TV.

Gjør alt, og mer til

Sammenliknet med Apple TV får nemlig HomeSync alle de samme funksjonene, og enda noen flere. HomeSync vil for det første kjøre en versjon av Android, og la deg koble til og synkronisere alle slags Android-baserte enheter; enten det er TV-en eller mobile enheter.

Dermed skal du kunne strømme video og bilde direkte fra telefon eller nettbrett inn på TV-en, på samme måte som Apple lar deg gjøre med sin Airplay-funksjonalitet. En annen fordel med Android og Google Play er dessuten at du vil kunne legge inn tredjeparts-programvare som gir deg tilgang til enda flere funksjoner.

Tilkobling vil du kunne gjøre trådløst via enten WiFi eller Bluetooth-tilkobling, og maskinen har selvfølgelig en HDMI 1.4-utgang. Hjernen i boksen blir en dobbeltkjernet Gaia-prosessor fra Xigmatech, som kjører en klokkefrekvens på 1,7 GHz.

Av andre godsaker kan vi nevne USB 3.0-støtte, Micro-USB-tilkobling, og optisk lydutgang.

Stor lagringsplass

En av de største fordelene jamfør Apple sitt lille mediesenter er likevel harddisken. Ved siden av en liten SSD på 8 GB får nemlig HomeSync en hel terabyte lagringsplass til spill, filmer og apper, som du kan laste ned til boksen direkte fra Google Play-butikken.

Siden det skal godt gjøres for den jevne bruker å fylle en terabyte med kun medieinnhold, har også Samsung tilrettelagt for at det skal gå an å dele broderlig på all denne plasen. Opp til åtte brukere kan settes opp på maskinen, som bør holde for de fleste familier.

Siden hver bruker også kan få sin andel av harddisken kryptert, kan man dessuten holde sine mediefiler skjult for andre brukere. Dermed bør de fleste bokollektiver trygt kunne spleise på en slik medieboks, uten at noen får sine flaue filmpreferanser allment kjent – så lenge de husker å logge ut etter bruk.

Fullverdig mediesenter

Etter alle solemerker vil dermed Samsung HomeSync bli en svært fin kompanjong til en av selskapets mange og populære TV-er.

I så fall vil den kanskje gi deg ennå en grunn til å følge vår guide for hvordan du slipper NRK-lisensen, og la deg få et fullverdig mediesenter – uten lisens.

En mulig pris er for øyeblikket ikke bekreftet, men Samsung hevder de vil slippe enheten på markedet i april.

Kommer du til å vurdere Samsungs HomeSync? Hvordan vil den klare seg mot erkerivalens TV-boks? Diskutér i kommentarfeltet nedenfor:

(Kilder: CNET, Gizmodo, pressemelding)

Les også
Denne PC-en glir inn bak TV-en
Les også
Se de 10 mest populære TV-ene
Les også
Dette er maskinvaren til PlayStation 4
Les også
LG investerer massivt beløp i OLED-teknologi
Les også
Nå skal Intel kuppe TV-en din
Les også
Neste Apple TV blir mindre og raskere
annonse