Til hovedinnhold

Samsungs Smart TV blokkeres

– Tar opp for mye båndbredde, hevder nettleverandør.

De fleste store TV-produsentene satser hardt på Smart TV-teknologien, det vil si Internett-tjenester skreddersydd til TV-stua. Samsung er blant de mest ivrige pådriverne, men nå møter de på uventet motstand i hjemlandet Sør-Korea.

Internettleverandøren KT har nemlig blokkert all datatrafikk til nåværende Smart TV-produkter fra Samsung. Årsaken skal ifølge dem være at funksjonen tar opp for mye båndbredde og kveler nettrafikken.

– 265 ganger langsommere

Med Smart TV-plattformen kan brukere blant annet streame film og video over nettet. Samsung har en stor markedsandel i Sør-Korea, og presser som nevnt på for at Smart TV skal bli den neste revolusjonen innen TV.

Dette er ikke alle like glade for. Forrige torsdag truet KT med å blokkere all nettrafikk til kunder med Smart TV fra Samsung, og gjorde alvor ut av sine trusler dagen etter.

– Når Smart TV-brukere streamer en film, kneler hele nettet, hevder KT. Ifølge dem vil kundene oppleve at nettforbindelsen blir opptil 265 ganger så langsom på grunn av den store trafikkmengden til Smart TV-brukere.

Regjeringen vil gripe inn

KT vil at Samsung og andre TV-produsenter skal betale for Internettrafikken, noe Samsung ikke er enig i.

– KTs avgjørelse strider mot prinsippet om nettverksnøytralitet, hvor forbrukere kan benytte seg av tjenester uten diskriminering. I tillegg må vi klargjøre om Smart TV-er faktisk skaper så mye datatrafikk, hevder Samsung.

Regjeringen i Sør-Korea kaller KTs handling for upassende og vil gripe inn hvis blokkaden fortsetter.

(Kilde: FlatpanelsDK)

annonse